Следва

Мини роклята е сред любимите похвати на стилистите на Вили Сечкова

We Love: Сара Бъртън за Alexander McQueen

Сара Бъртън постигна нещо наистина изумителни в работата си за Alexander McQueen. Не само последният сезон, който показа, но и факта, че смело стъпа в обувките...

All fashion преди 13 години

Сара Бъртън постигна нещо наистина изумително в работата си за Alexander McQueen.

Имаме предвид не само колекцията й за последния сезон, която тя показа в Париж преди дни, но и факта, че смело стъпа в обувките на един от последните велики визионери на модата и въпреки че работи рамо до рамо с дизайнера от дипломирането си в Central Saint Martins, замествайки го тя успя едновременно да запази наследството му и да наддаде собствения си глас.

С всяка колекция Бъртън отстоява собствената си естетика, опирайки се на основните мотиви на къщата. Този път колекцията, озаглавена Ледената кралица и антуражът й, е вдъхновена от силуети от миналото на Alexander McQueen, като се усеща ехото на прет-а-порте колекциите есен-зима 2009, пролет-лято 2007 и есен-зима 2006.

Но вместо роклите да изглеждат преправени, те са по-скоро усъвършенствани в една лека, мека и женствена колекция, където сред фееричните светли конструкции намира място и жената воин от миналото на лейбъла.


Alexander McQueen есен-зима 2011

Ревюто есен-зима 2011 се проведе в някогашния затвор на Мария-Антоанета и сме сигурни, че тя би обезумяла по брилянтните модели на Бъртън. Междувременно в кралските среди се носи слух и за една друга кралска особа, която възнамерява да носи McQueen на своя голям ден.


Alexander McQueen есен-зима 2011

Ние единодушно сме на мнение, че ако има британски дизайнер или модна къща, които заслужават подобна чест, това без съмнение е Сара Бъртън за Alexander McQueen.


 

More All fashion