Следва

Розовата гвардия

Последни два дни в Париж и край на сезон есен-зима 2011-12

Официално си вземаме довиждане със седмиците на модата, някой ще кажат за съжалени, а други мирно ще...

All fashion преди 13 години

Официално си вземаме довиждане със седмиците на модата, някой ще кажат за съжалени, а други мирно ще отдъхнат, очаквайки пролетта и ненаситната й цветност с отворени обятия, гардероби, че и портмонета.

Последните два дни от Париж минаха спокойно и най-вече луксозно. Най-големите модни къщи показаха своите колекции за следващата зима. Едни се обърнаха към тъмнината, фетишизма и завоалираната женственост, други останаха верни на себе си, а трети не спряха да изненадват, предизвиквайки полюсни мнения у редактори и критици.

Едно е сигурно. Краят се видя и той е време за равносметка. Следващата зима ще бъде зимата на огромните палта, широките кройки, змийските принтове, фееричните копринени рокли, червеното и синьото.

И започваме по азбучен ред:

Chanel



Огромно шоу, както винаги, този път вдъхновено от тъмните гори и тъмнината въобще. На още димящите отломки черна земя и камъни моделите разходиха една доста странна колекция. Не сме сигурни дали одобряваме и харесваме всичко, или просто стайлигът а-ла-Гаврош идваше малко в повече, но можем смело да кажем, че доста от дрехите не бихме сложили никога. Но все пак се усеща онзи така изтънчен шик, който само Лагерфелд успява да придаде на всяка дреха.



Силно напластяване на дрехи, много отпуснати кройки, широки силуети, рокли и сака с ниска талия, съчетани с тесни панталони с гети около глезените. Допаднаха ни навитите широки панталони, комбинирани с ниски остри обувки, обаче. Цялата гама е тъмна и създава впечатление за нощ, а цветните акценти също са нощни – кърваво червено и тъмен тюркоаз.

Elie Saab



Прекрасна, елегантна и не чак толкова новаторска и невиждана колекция, честно казано. Но въпреки всичко Elie Saab успява да удържи границите на собствения си холивудски стил и никога не скача встрани, дори и за вдъхновение. Естествено, страхотни драперии и дълги рокли, редуващи се с кокетни изчистени кройки на костюми в две части в опушени меки цветове и топли нюанси. И тези тънки колани на талията, на които никога няма да се наситим.

Louis Vuitton



Тъмни сили бяха обзели и Marc Jacobs. Но той броди в различна тъмнина, доста по-сексуална и показна. От четирите асансьора, вдъхновени от лондонския Claridge’s Hotel, излязоха 67 момичета, сред които Наоми Кембъл и Кейт Мос, облечени в идеята за луксозния фетиш и модерната метреса.



Корсети, високи ботуши, прозрачни материи, дантелени монограми, латекс, високи чорапи и дори белезници са отправните точки в колекцията. Иначе срещаме много сака с големи копчета и широки ръкави, преувеличени кройки с акцент на ханша и пристегната талия и неразривното в последните колекции червено и синьо-зелено.

Miu Miu



Миуча Прада остави отворена една интересна тема с последната парижка колекция за сезона – модата от 40-те години на миналия век. Една модерна, но леко винтидж жена, а не девойка, е таргетът този път. Сака с чисто прави рамене и триъгълен силует, прибрана от двете страни коса, кожени яки и поли тип молив до коляното. Харесахме живите принтове, които винаги са силен акцент в линията Miu Miu, онези малки летящи птички или фееричните глухарчета, които отвеждат и най-скучния силует в онази т.нар. must have листа.

Valentino



Колекциите на Maria Grazia Chiuri и Pier Paolo Piccioli винаги се въртят около дантелената мини рокля с тънък колан на талията, която изведнъж се превръща в себеподобна, но дълга красота. Този сезон, обаче, те я развиват и отиват малко по-далеч. Красивата рокля е под красив плетен пуловер или огромно кожено палто. Следвана е то костюм в две части или е съчетана с високи ботуши от змийска кожа. Харесахме дългите жилетки, съчетани с пола и прозрачна риза, както и меката палитра с виртуозни детайли.


Със съдействието на   

Основен партньор Moët & Chandon:


More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.