Следва

Жизел е на корицата на първия брой на Емануел Алт

10 неща, които не знаеш за Рикардо Тиши

След като гръмна новината, че Рикардо Тиши ще замени Галиано като глава на дизайнерския екип на Dior, тя бе последвана от противоречиви реакции...

All fashion преди 13 години

След като гръмна новината, че Рикардо Тиши ще замени Галиано като глава на дизайнерския екип на Dior, тя бе последвана от противоречиви реакции. Някой одобриха решението на модната къща, други смятат, че Рикардо не се вписва съвсем в естетиката й, а трети се зачудиха, кой беше този Тиши.

Ако си един от тях или просто имаш нужда от опреснителен курс относно младия дизайнер, който изостави една от модните къщи с най-голяма история, за да се премести в друга такава, ти събрахме 10 любопитни факта около него.

1. Въпреки че вероятно не ти се струва най-традиционния италиански католик, Тиши е много религиозен и това личи в цялата му работа. За своята мъжка колекция за Givenchy есен-зима 2011, той казва, „Религията, заема голяма част от коята ДНК и тази колекция е много обвързана с нея. ”

2 . Обича да слуша Iron Maiden в студиото си.

3. Може някой да определят естетиката му като тъмна и готик, но той мрази тези думи. Предпочита романтична.

4. Назад във времето, когато супер успешният напоследък транссексуален модел Лея Ти беше известен като Лео, той/тя е бил и личен асистент на Тиши.

5. Рикардо не е голям фен на ревютата върху подиуми, смятайки, че това не е най-добрият начин за представяне на дрехи. Да видим как ще проработи това за Dior.

6. Бил е гост-редактор в списания два пъти – веднъж за Visionaire, в броя им посветен на религията, който излиза на пазара този юни и веднъж за A Magazine през 2008.

7. Не за първи път ще работи за лейбъл, воден от Джон Галиано. Колегата му от Central Saint Martins беше дизайнер на Givenchy за малко през 1995-1996.

8. Въпреки огромния си успех за Givenchy, Тиши не е бил първият избор на модната къща, когато през 2005 те обединяват в едно студио мъжката линия, водена от Алекзандър МакКуин и дамската, дело на Джулиан МакДоналд. Известен факт е, че преди него за дизайнерското място са били интервюирани Zac Posen, Sophia Kokosalaki, Giles Deacon, Richard Chai, Alber Elbaz и Roland Mouret.

9. Тиши е най-младият дизайнер на висша мода в историята.

10. Чете се Тиши, не Тийши или Тиски.

 

More All fashion