Следва

Коженатa бижутерия на Natalia Brilli вече във Farenah Concept

Нас от цвят не ни е страх! Как да носим тенденцията на лятото

Официално е: Цветовете са новото черно!

Fashion преди 13 години

Официално е: Цветовете са новото черно!

За пролетния сезон дизайнерите повсеместно преразказаха историята за щастливата мода, като я върнаха обратно в цветните й корени. Въпреки че синьото и оранжевото държат първото място, почти няма ярък цвят, който да не е актуален за следващите месеци.

И не само дизайнерите, от които така или иначе очакваме яркост, но и имена като сдържания Раф Симънс ни потапят в цветове /за справка ревюто на Jil Sander/. Haider Ackermann от своя страна опитва с електриковите нюанси на синьото.

Скачай на борда и ти и намери нюанса, в който ще сияеш!

1. Само акцент


Fendi, Burberry Prorsum

Цветове за начинаещи! Модните богове се погрижиха и за по-плахите последователи на модата, които искат да бият на очи, но не и да крещят за внимание. За тях имаме всички неутрални цветове, към които е добавен само един цветен акцент (за "модните екстремисти" има възможност и за два).

2. Монохромни


Christopher Kane, Giambattista Valli, Aquilano Rimondi пролет-лято 2011

Тук имаш големи възможности за вариации. Нюансът може да бъде както един като при Giambattista Valli, така и няколко, както правят Lanvin, Loewe, Aquilano Rimondi и Custome National . Друга опция е да избереш дреха с класически силует в яркожълто, например, кавато е идеята на Christopher Kane.

3. Комбинирай с неутрални цветове


Bally, Michael Kors

Ако постигането на монохромен аутфит ти се струва сложна задача, комбинирай ярък цвят с неутрален, който леко да омекоти визията. Неутрални могат да бъдат както само аксесоарите, така и отделни дрехи.

4. Color blocking


Marc Jacobs, Prabal Gurung, Marni, Max Mara

Поеми риск с цветове, разположени на блокове по дрехите ти. Опитай с наслагване на светли върху светли, принтове върху принтове или наситени върху наситени.

5. С черно и бяло


Jil Sander, Burberry Prorsum, Miu Miu

Самият Раф Симънс понаказа за Jil Sander, че цветовете и черното или бялото се допълват до самото съвършенство. Абсолютно в същия дух Burberry Prorsum и Miu Miu ни убедиха, че няма да сбъркаме, ако сложим черни обувки или черно яке на яркозелената рокля.

6. С принтChristian Dior, Banana Republic

Висшият пилотаж в носенето на цветове са принтовете и не просто принтовете, а комбинирането им. За тях ти разказахме миналата седмица. Можеш да си припомниш урока ето тук

За по-спокойните модни ентусиасти предлагаме, вместо да смесват принтове, просто да ги комбинират само с един цвят.

 

More Fashion