Следва

We Love: калъфките за възглавници на Вики Книш

Ирландско уиски “ Irishman”

Изключително ирландско уиски “ Irishman” беше представено за първи път в България, като специален гост и презентатор беше посланика на дестилерията Шейн Фицхарис....

Food преди 13 години

Изключително ирландско уиски “ Irishman” беше представено за първи път в България, като специален гост и презентатор беше посланика на дестилерията Шейн Фицхарис. Първокласните качества на дегустираните уискита плениха сърцата на гостите. Бяха тествани три уискита и един ликьор: Irishman 70, Irishman Single Malt, Irishman Cask Strenght / бутиково лимитирано производство с превъзходно качество и вкус/ и Irishman Cream – единствен по рода си със 100% ирландско уиски.

"The Irishman 70" е направено специално за ценители. Тройно дестилирано в медни казани, уискито впечатлява с пикантния си вкус и аромат. "The Irishman 70" е спечелило златен медал в конкурс за напитки в Сан Франциско.

Вторият представен вид уиски е "Irishman Singlе Malt", уникално със своя плодов дъх. Преди да отпиете е добре да вдишате, за да усетите най-добре аромата, който стопля гърлото ви.

Най-голям интерес предизвика лимитираната серия на The Irishman Cask Strength, само с 2850 разпространени бутилки в цял свят. Характерен го прави сладкия, но много наситен вкус. Рядкото уиски е отлежало в американски дъбови бъчви.



Сред качествените златисти напитки се открои ароматния ликьор Irishman Cream, съчетание на сметана, кафе, ванилия и карамел.

Напитките Irishman се произвеждат в ултра модерна дестилерия, намираща се в градчето Уотърфорд. Дестилерията е четвъртата такава в Ирландия, като се нарежда достойно до останали три – Middleton, Bushmills и Cooley. В момента експортира продуктите си в 30 страни на пет континента – САЩ, Европа, Азия, Австралия и Южна Африка. Напитките Irishman са носители на множество международни престижни награди и отличия. Официален дистрибутор на Hor Irishman за България е TOBI IPLB.

 

More from View Sofia

More Food