Следва

Фина елегантност

Gareth Pugh не е продавал нищо от години

Дизайнерът Гарет Пю измина дълъг път в кариерата си от началото й до днес и той определено не е лек, особено в последните години. В интервю пред...

All fashion преди 13 години

Дизайнерът Гарет Пю измина дълъг път в кариерата си от началото й до днес и той определено не е лек, особено в последните години. В интервю пред сп. Vice той споделя, че модната му къща не е продала и една дреха от петото или от шестото им ревю насам. „Първото ми ревю се случи в последната минута. Мислих само за шоуто и не продадох нищо след това. Но влезеш ли веднъж в бизнеса, трябва да се справяш и с това. Имало е случаи, точно преди шоу, когато едва намерам пари да заведа екипа си в Париж.”

Но сега като че ли Пю започва да обмисля и финансовия аспект на работата си. „В момента се чувствам между чука и наковалнята. Хората очакват страхотно шоу, но за да им го осигуриш в Париж, трябва да продаваш много дрехи, което може би означава, че те трябва да могат да си представят дрехите върху закачалки,” обяснява той.

В броя на списанието, посветен на стила,  дизайнерът разказва и за близките си отношения със съпругата на Рик Оуенс Мишел Лами: „Рик винаги е играл ролята на дистанцирания, силен баща, а Мишел е по-скоро като прещедрата майка. Тя е много критична относно работата ми, което ми харесва.” Лами всъщност е жената, която инвестира в Пю и го подканва да отвори първия си бутик не къде да е, ами в Хонг Конг, където според нея дизайнерът би имал повече успех. „Богатите китайски дами обичат да изглеждат много шик и авангардни. В Америка дрехите ми са все още странни.” Но по думите му в началото разбираме, че и в Китай дрехите му не се приемат.

Що се отнася до дрехите, които той самият носи, Гарет има късмета да притежава доста от нещата на Rick Owens. От време на време му се налагало и да краде собствените си неща от фабриката, защото не получавал специална квота за поръчки. В останалите случай той си признава, че често купува дрехи от H&M и джинси Top Shop.



 

More All fashion