Следва

"Островът" на Камен Калев с Летисия Каста е завършен. Чакаме го с премиера през октомври

Филмова събота

Тази събота ни е време за културни мероприятия. В удължената програма на София Филм Фест, ето какво можеш ...

Movies & TV преди 13 години

Тази събота ни е време за културни мероприятия. В удължената програма на София Филм Фест, ето какво можеш да посетиш днес, ако все пак не си на работа:

От 13.45 часа в Дома на киното гледайте “Обет” на Сърджан Каранович. В началото на Първата световна война директорът на гимназия в малък сръбски град е обилизиран и изпратен в Белград. Той поверява грижите за младата си съпруга Леа на неграмотния пазач на училището Азем, патриархално настроен албанец. Отношенията между двамата европейци с напълно различна култура и начин на живот преминават от омраза към нетърпимост, от нетърпимост към толерантност и необичайно приятелство...

От 16.00 часа е прожекцията на „Нежният син - Проектът Франкенщайн” на Корнел Мундруцо. В центъра на този смразяващ филм е Рудолф, който безцелно търси нормалност (през майка, баща, съпруга). В своята необичайна творба, вдъхновена от шедьовъра на Мери Шели, Мундруцо заменя чудовището на Франкенщайн със самотно 17-годишно момче. “Нежният син” повдига въпроси за природата, възпитанието и ролите, които всички подготвяме за себе си, докато следва заложените в ранното детство житейски пътеки към логичния им завършек. Готическият хорър никога не е звучал толкова модерно.

„Тройка”
на Том Тиквер е с начален час 18.00. Тройката са Хана, Симон и Адам. Хана и Симон са на възраст около 40 и живеят в Берлин. Без да подозират, и двамата се запознават с Адам и се влюбват в него. Но Хана забременява и въпросът е: кой е бащата? След филма останете за дискусията от цикъла Кино и психоанализа.

В 21.00 часа е прожекцията на „У дома за Коледа” на Бент Хамер. След пролог в опустошената от войната бивша Югославия филмът проследява няколко коледни празненства в малкия норвежки град Скогли. Коледните празници извикват най-доброто у човека. Този сладко горчив, но изпълнен със състрадание ансамблов филм разказва истории за любов и копнеж, нов живот, свежа надежда и тъжни сбогувания.
 

More from View Sofia

More Movies & TV