Следва

Глория Петкова в британските стриийт вдъхновения на Elle

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Никога не сме харесвали дословното копиране, което всеки сезон се вихри във fast fashion магазините и на дали...

All fashion преди 13 години

Mango срещу Chloe’

Никога не сме харесвали дословното копиране, което всеки сезон се вихри във fast fashion магазините и надали някога ще започнем да преглъщаме репликите.

Тук виждаме кадър с Alejandra Alonso от кампанията към последната Nude колекция на Mango, в който всяко отработено око веднага би забелязало роклята от пролетната колекция на Hannah McGibbon за Chloe’(вдясно).

Julia Johansen за Gloria Magazine, март 2011



Тези кадри на Marica Rosengard открихме във финландското списание Gloria. Те ни накараха да се замислим за грешния подход към личния стайлинг и за това как една дреха може да промени и то не в положителна посока пропорциите на тялото ти. А при Julia Johansen определено нещо не е наред.

Една рокля – три корици...засега



Всички си спомняме златистата рокля Balmain, която миналия сезон пожъна небивал успях по кориците, до степен на втръсване. Е, тази бяла дантела от Dolce&Gabbana засега стои на три Vogue корици. Първа бе Constance Jablonski за февруарския брой на Vogue Испания, а после и двете корици от април с Gisele Bundchen и Britt Maren съответно за френския и немски Vogue.

Чудим се само, толкова малко ли дрехи, достойни за корица, се произвеждат всеки сезон, че е нужно от всички начални страници да греят едни и същи рокли?!

Victoria’s Photoshop Secret



Photoshop-ът по принцип е хубаво нещо, но всичко си има естетично допустими граници, които теглят чертата някъде в рамките на нормалните форми на човешкото тяло! А това, което виждаме в летния онлайн каталог на Victoria’s Secret, съвсем не е естествено, а по-скоро комично. И излишно за коментир.

Gap затваря 200 от 900-те си магазина



Огромната американска компания за casual мода, която се слави с добрия си качествен деним, ще затвори 200 от своите 900 магазина по цял свят до края на 2013 година, за да фокусира вниманието си върху нови цели. По думите на изпълнителния директор на марката, новият имидж ще бъде по модерен, каквото и да означава това.

Не харесваме Gap чак толкова, но все пак всичко това не е много радостно, защото 200 от 900 си е голямо число. Дано рискът да си струва.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.