Следва

Великденски поп концерт. Нещо ново под слънцето

Класически вторник в Студио 5

За пореден път Студио 5 Classic ще посрещне любителите на класиката. Нетрадиционната за този тип музика и ...

Music преди 13 години

За пореден път Студио 5 Classic ще посрещне любителите на класиката. Нетрадиционната за този тип музика и изкуство сцена се оказа не само интересна алтернатива за артистите, но и задушевна среща с техните почитатели. Поредното предизвикателство е на 22-ри март от 19 часа с изпълнението на арии от популярни, любими оперети. Демонстрация на вокалните си дарби ще направят Добрина Икономова /сопран/ и Богомил Спиров /тенор/.



В програмата за концерта са включени творби от Лехар, Калман, Щраус. Ще прозвучат арии от „Веселата Вдовица”, „Царицата на Чардаша”, “Страната на усмивките”, “Графиня Марица” и др.

Добрина Икономова е завършила Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Ирена Бръмбарова. Дебюта си прави на сцената на Музикалния театър в “Царицата на чардаша“ и на сцената на Бургаската опера в ролята на Виолета в “Травиата”. От тогава е сред водещите солисти на Музикалния театър и участва във всички негови постановки и турнета в България и чужбина, в това число Германия, Швейцария, Холандия, Япония.

Носител е на първа награда от конкурса на името на “Христо Бръмбаров” и на специалната награда за “Калманов изпълнител”. Удостоена е с “Кристална лира” на Съюза на музикалните и танцови дейци в България.

Богомил Спиров също е възпитаник на НМА „Проф. Панчо Владигеров”. Завършил е оперно пеене при Никола Василев – баритон на Софийска опера. В момента е артист-солист в Националния музикален театър „Стефан Македонски”. Богомил Спиров се е превъплъщавал успешно в ролите на Иван /Българи от старо време/, Княз Звезделин /Цар Калиман/, Айзенщайн /Прилепът/, Исус /Исус Христос Суперзвезда/, Димитриану, Йонел, Йожи /Циганска любов/, Казанова /Казанова/, Камий дьо Росийон /Веселата вдовица/ и редица още герои на Й. Щраус, И. Калман, Ф. Лехар, Шонберг, Р. Бенацки, Л. Бърнстейн и др.

Билети на касата в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg
 

More from View Sofia

More Music