Следва

Pecha Kucha - Свежa порция дизайн и архитектура

Грах с маруля - чудна постна яхниийка

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един...

Food преди 13 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален. И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.

Грах с маруля

Продукти: 1.2 кг грах, 150 г масло, 100 г лук, 30 г брашно, салца или 200 г червени домати, 300 г маруля, червен пипер и магданоз.

Ситно нарязаният лук се запържва с маслото, прибавят се последователно брашното, пиперът и салцата или червените домати, обелени и нарязани на ситно. Към така приготвената запръжка се прибавя кутията грах и се залива с вода, докато се покрие всичко. Посолява се. Почистената и добре измита маруля се нарязва и прибавя към граха. Ври на тих огън, докато омекне добре. Поръсва се с нарязания на ситно магданоз и се сервира топличко.

 

More Food