Следва

Време за сандали

Lost& Found или да намериш изгубената душа на дрехата

Модата като артистично творение, като нещо направено от ръцете и душата на създателя му е може би малко...

All fashion преди 13 години

Модата като артистично творение, като нещо направено от ръцете и душата на създателя му е може би малко позабравена екстра. Но има дизайнерски концепции, които се опитват да съживят точно тази страна на изкуството, наречено "hand made" дреха.

И вече можем да открием тази алтернатива и у нас. В бутик Farenah Concept.

Колекцията се казва Lost & Found и посветена на чистите идеи. Тя залага само на занаятчийския и артистичен подход в изработката на дрехите, които са загубени и заменени от хипер-индустриализацията и обсебващо желание за постоянни промени в модата.

Дизайнерското студио се опитва да запази и съживи стари техники и материали, колекцията се развива чрез проучвания и креативни експерименти, стремейки се да дефинира по-комплексно чувство за лукс.

Lost & Found е концепция, която не влиза в никакви дефиниции. В зависимост от това, което ни влияе най-силно в момента, концепцията има свободата да се развива и да смени формата или предмета.



Дизайнът и производството се намира изцяло в Италия, като всяка част е направена от старите ръце на тези, които все още пазят духа на „hand made” майсторството. Всеки предмет от колекцията е обгърнат от много труд и човешки усилия, отишли в създаването и изваждането и на бял свят.Дизайнерка зад бранда Lost& Found e Ria Dunn. Тя е определяна и като артист-занаятчия заради невероятния фокус и внимание към детайла.



Дизайнерското студио се намира в провинциална Тоскана и извършва дейността си в изоставена фабрика за текстил. Там е мястото, където всички влияния на култура, международни пътувания и местни проучвания се срещат, за да създадат колекциите на Lost & Found.



Ria Dunn споделя: “Много от клиентите ми когато видят колекцията взимат някои отделни дрехи и ги приближават до носа си, за да ги помиришат и усетят. Изключително добре ми действат подобни действия от тяхна страна защото означава, че съм успяла да докосна човека по най-суровия и инстинктивен начин. Винаги съм се старала с работата си да изразявам тези естествени аспекти. Надявам се, че те са предават по възможно най-автентичния начин – чрез всичките сетива”.

Пролетно-лятната колекция на бранда (мъжко и дамско) е вече налична във Фарена.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.