Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Днешните овации в SofiaStreetStyle са за Мария Конакчиева, която взе наградата за Жена-франкофон на годината

Дамата, която до момента обира възхищенията на иначе критичната общност в SofiaStreetStyle бе избрана за жена...

All fashion преди 13 години

Дамата, която до момента обира възхищенията на иначе критичната общност в SofiaStreetStyle бе избрана за жена-франкофон на годината.

Мария Конакчиева, завеждаща връзки с обществеността към Френския Институт в България, бе избрана да носи честта от младежката секция в България на Международната организация на франкофонията/CIJEF/, а наградата й бе връчена на 20 март 2011 г., който пък е Международен ден на франкофонията, от Председателя на българската секция г-жа Александра Йосифова, в присъствието на посланиците на Франция, Белгия и Швейцария и съветника на посолството на Румъния.

За безупречния стил на г-жа Конакчиева знаем няколко тайни, които се постарахме да научим преди време в интервю.

Освен, че обожава тюркоазено и то й стои перфектно в костюм, най-голямата тайна на добрия й външен вид се крие в това, че има своя мярка относно начина, по който се облича. "Всичко е в това да изглеждаш по начин, който е подходящ за възрастта ти", казва ни лично франкофонът на годината в интервю.



Също така Мария Конакчиева никога не си позволява да излиза неглиже, дори и за пазар, но пък е противник на излишния грим без повод, съветва ни през деня да подчертаваме силно само очите и устните си.

Класиките, без които не може пък са перлите и малката черна рокля на Chanel.
 

More All fashion