Следва

10-те златни правила на добрия стил тази пролет. Част 2

Когато мода стане грозна дума

По презумпция свързваме модата винаги с нещо красиво, с нещо ново, с нещо по-добро от старото, с нещо важно и нещо скъпо, затова...

All fashion преди 13 години

По презумпция свързваме модата винаги с нещо красиво, с нещо ново, с нещо по-добро от старото, с нещо важно и нещо скъпо, затова ,естествено, се дразним от хора или събития, които някак петнят репутация й.

Пример за това е скандалът, който в момента вилнее в хед-офисите на Dolce&Gabbana, където Доминико и Стефано заедно с целия им екип са обвинени във финансови измами и скоро ще се наложи да отговарят пред закона за деянията си.

Дразним се и на десетките примери с ултра слаби или изкуствено вталени модели.

А най-много сме разочаровани от Тери Ричардсън, който преди време бе обвинен в сексуален тормоз над много от моделите, които снима.

В подобна ситуация на Тери се намира и изпълнителният директор на American Аpparel Дов Чарни. До скоро компанията му се бореше с кризата, но сега той е изправен пред доста по-тежка битка, тази със Закона. Обвиненията по адрес на Дов не спират да се сипят едно след друго.

Вече две бивши служителки на лейбъла обвиниха Чарни в сексуален тормоз. Основателят на American Apparel е известен с провокативните си рекламни кампании на тишърти, клинове и бельо, които снима сам.

Първото обвинение дойде от бившата служителка на компанията Ирен Моралес, която съди Чарни за $250 000 долара, твърдейки, че той я е държал в апартамента си в Манхатън няколко часа и я е принудил да правят секс.



Преди дни се появи и второ обвинение. Този път от Кимбра Ло, която заяви, че Дов се е опитал да я насили в дома си през декември миналата година, седем месеца след като тя е напуска компанията. Фотографът и модел Кимбра го посещава, за да обсъдят евентуалното й ново назначение. В обвинението й пред съда на Лос Анжелис се споменават имената и на още три бивши служителки на компанията, но до сега никоя от тях не се е осмелила да говори публично.

Страхът им се дължи на споразумения за конфиденциалност, който са подписвали при постъпването си на работа.

Чарни не веднъж е бил обвиняван в сексуален тормоз над служители през годините. Известен е и с това, че е уволнявал много от тях, заради външния им вид.
 

Докъде и как точно ще се случи да ескалира напрежението остава да следим в идните дни. Факт е, обаче, че някак изведнъж започна дъжд от обвинения към замесените в бизнеса. Следствие от кризата, от многотията на пазара или от нуждата на хората в подчинени позиции от бранша  да надигнат глас, все още не е съвсем ясно. Предстои да разберем.

 

More All fashion