Следва

Аз ще бъда с чудна рокля, ших си я сама. Ето как!

2011-та ще бъде преломна за бизнеса нa фамилия Версаче

Италианската модна къща Versace ще реализира плановете си да стъпи отново на японския пазар тази година...

All fashion преди 12 години

Италианската модна къща Versace ще реализира плановете си да стъпи отново на японския пазар тази година, въпреки икономическия срив в страната, заради природните катаклизми. Това заяви главният изпълнителен директор Джан Дажокомо Ферарис пред агенция Ройтерс.

Versace има намерение да открие 4 магазина в Япония след септември. Модната къща се изтегли от Япония през 2009 г., което бе част от плана за съкращаване на разходите.

"Аз вярвам във възстановяването на Япония и мисля, че е моментът е перфектен за експанзия на японския пазар”, подчерта Ферарис.

Финансовите резултати на компанията за 2010 година са надхвърлили очакванията на фамилия Версаче. Затова Ферарис и Versace ще отстояват целта си и тази година модната къща да излезе на оперативна печелба.

Анализаторите очакват нова вълна от сливания и придобивания в луксозната индустрия след като френският гигант LVMH купи италианската ювелирна къща Bulgari за 3.4 млрд. евро.

Основателят на модна къща Versace, гениалният дизайнер Джани Версаче, бе убит в Маями през 1997 и през 2004 г. компанията беше близо до банкрута. Основният дял в момента е собственост на дъщерята на Донатела Версаче – Алегра, а другата половина е собственост на Донатела и брат й Санто.

Ферарис стана изпълнителен директор през 2009, идвайки от Jil Sander. Според него 2011 ще бъде преломната година за бизнеса. Според него Versace има финансова мощ да расте след като свали миналата година дълга си до 30.5 млн. евро от 80 млн. евро в края на 2009.

Целта на Versace е да реализира приходи от над 300 млн. евро през 2011 г. и да отчете ръст от около 9.1 %, колкото е за 2010 г.

Приходите за 2010 г. от 292.3 млн. евро надхвърлят планираните. Отчита се оперативна печалба от 22.3 млн. евро, което е сериозен успех, сравнено със загубата от 2.4 млн. през 2009.

Неотдавна групата обяви, че изкупува обратно лиценза за Versus от Swinger International, за да може успешно да се конкурира с марки като Miu Miu на Prada и D&G на Dolce&Gabbana.
 

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.