Следва

Букет

Дизайнери за следене - Елиът Аткинсън/Elliot Atkinson

Есен-зима 2011-12 е първото представяне на Елиът пред международна публика и на сцената London Fashion...

All fashion преди 13 години

Есен-зима 2011-12 е първото представяне на Елиът пред международна публика и на сцената на London Fashion Week. Много млад, но обещаващ британски дизайнер, когото ще следим с любопитство всеки сезон.

Роден в Кипър, но израства в Англия, Елиът завършва Колеж по изкуствата в Единбург, а още като студент показва завиден талант като става първи в местно модно състезание.

Като повечето британски дизайнери и Аткинсън е влюбен в Лондон и атмосферата му, които го вдъхновят с енергията и мрачното си очарование. Затова колекцията пролет-лято на младия дизайнер е на базата на урбанистичния стил, с който печели овациите на големи имена в модната индустрия като Донатела Версаче и Ерин О, Конър.

Подобно на бохемския шик от 70-те, пролетта за Елиът е микс от принтове и тъмни нюанси, леки материи като коприна в комбинация с кожа и всякакви на пръв поглед несъвместими двойки. От това обаче се получават великолепни контрасти, които само разкриват цялата прелест на женствеността. Въпреки сложната концепция от съчетаване на материи, цветове и използването на усложнени конструкции, моделите на младия дизайнер са доста практични в гардероба на дамите заради усета му да използва тенденциите като запазва особената си индивидуалност в дрехите.

Жената Elliot Atkinson иска да бъде секси, но силна и амбициозна. Черно-белят контраст в есенната му колекция има точно този ефект – бизнес дрес код, с изключителен сексуален заряд, който по принцип носи женската природа. Елегантните кройки и луксозните материи, на които държи, фокусират вниманието на Големите в модата върху неговата работа.



Elliot Atkinson можеш да си купиш онлайн на http://www.youngbritishdesigners.com/, като една мини рокля в леопардов принт ще ти струва 150 британски лири.
 

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 39 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.