Следва

Произведено в Германия с идея за модерен живот

Чушки, пълнени с ориз по селски за цялата фамилия

Приготвяш чушките както обикновено за пънене, като запазваш дръжките без семките. В зехтина запържваме лука...

All About Life преди 12 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален. И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Чушки, пълнени с ориз по селски

Чушки, например килограм, 100 г зехтин, 100 г лук, 200 г ориз, няколко домата, черен пипер и магданоз.

Приготвяш чушките както обикновено за пънене, като запазваш дръжките без семките. В зехтина запържваш лука, на дребно. След зачервяването му по желание прибавяш червен пипер и веднага след това 2 червени домата, обелени и нарязани на ситно. След като се позапържат и те, прибавяш ориза и разбъркваш.

Сипва се половин чаша вода и се оставя да ври 5-6 минути, докато оризът поеме водата.

Прибавяш черния пипер, сол и ситно нарязания магданоз.

С така приготвената плънка се пълнят чушките без да се тъпчат прекомерно, за да се свари добре оризът, без да се слепва.

Напълнените чушки се запушват с капачетата с дръжки и се изпържват в сгорещен зехтин за да изгубят миризмата на сурово.

Нареждат се в подходяща тенджера. В останалия от пърженето зехтин се прибавят нарязаният лук, още 2-3 червени домата, обелени и нарязани и вода, която да покрие продуктите в тигана.

Така приготвената лека запръжка без брашно се посолява и с нея се заливат чушките в тенджерата. Оставят се на огъня да врат 30 - 40 мин., като се поръсват с нарязания на ситно магданоз.

И после си ближеш пръстите и никак не те е срам да изядеш повече от 3.
 

More from View Sofia

More All About Life