Следва

Философията на един 73-годишен и една Транквилиста

GAME OF THRONES. Гледай в България заедно със световната премиера

Кратка 15-минутна история „зад кадър” ще ни въведе в екипа и еуфорията на снимачната площадка, както и в...

Events преди 13 години

Кратка 15-минутна история „зад кадър” ще ни въведе в екипа и еуфорията на снимачната площадка, както и в цялата сценография, специални ефекти и костюми. Може да надникнете през ключалката на „Game of Thrones” още в понеделник, 4 април от 22: 55 ч.

“Game of Thrones” разказва за епичната борба за власт в едно изпълнено със страсти и интриги фантастично кралство.

Това, което го отличава от повечето творби в жанра, са реалистичните и дълбоко развити персонажи, беглата употреба на магия и постоянните заговори и политически маневри като основен двигател на действието.

Увлекателната история се развива в свят, обитаван от амбициозни мъже и жени, където достойнството и предателството често сменят местата, а фантастичното твърде много наподобява нашият реален живот с цялата палитра от сложни взаимоотношения.

Сагата е интересна не само за милионите фенове на фентъзи жанра, които отдавна очакват премиерата, защото сюжетът, в типичния за HBO стил, има много измерения и посланието не остава на нивото на черно-бялото противопоставяне между различните персонажи, а има многопластови внушения за жаждата за власт, залегнала дълбоко във всеки от нас и компромисите, които човешките същества са готови да направят в нейно име.

В приказната страна, където летата се точат с десетилетия, а зимите могат да продължат цял живот, неприятностите са неизбежни.

Две властни семейства са въвлечени в смъртоносна игра на котка и мишка за контрол над Седемте кралства на Вестерос.

От една страна е благородното семейство Старк, чийто патриарх Едард е избран за Ръка на Краля, след като неговият предшественик умира при подозрителни обстоятелства. От друга страна е заговорническото семейство Ланистър, забулено в множество тайни, чийто планове за възкачване на трона ще унищожат крехкия мир в страната. А от трета страна е Денерис - майката на Драконите, наследница на предишната династия, която чака отвъд Тясното море с нейния отмъстителен брат Визерис, който мечтае отново да завземе Кралствата, управлявани някога от семейството им.

Още в самото начало сюжетът оплита зрителя в конспирации и загадъчни обрати, карайки го да пътува през времето. В първите серии Крал Робърт Баратеон (Марк Ади) пътува на север от столицата Кралски чертог, за да помоли стария си приятел Лорд Едард „Нед“ Старк (Шон Бийн), да му помогне в управлението на кралството след смъртта на неговия първи съветник, наричан още Ръката на Краля. В същото време дебне заплаха от изток: живеещата в изгнание млада Принцеса Денерис (Емилия Кларк) и нейния брат Визерис (Хари Лойд), наследници на семейство Таргриен, което е заемало трона в продължение на дълги години, преди да бъдат свалени от него с кървав преврат, чакат своя миг да се намесят във властта. Злокобни поличби в крайните части на Кралствата, на север от Вала, хвърлят своята сянка върху Джон Сняг (Кит Харингтън), незаконния син на Нед, който отива, за да се присъедини към братството на Нощния страж, положило клетва да защитава Кралствата на всяка цена...

Погледни сериала “Game ot Thrones” отвътре, само по HBO
4 април от 22:55 ч.
8 април от 20:50 ч.
13 април от 23:40 ч.
17 април от 22:45 ч.


Крале и кралици, рицари и ренегати, лъжци и честни хора ... всички ще играят „Game of Thrones“, в една борба за власт, защото в играта за трона или печелиш, или умираш.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?