Следва

Тиши или Гoтие? Dior ще ни съобщят на есен

Феноменът Тави Гевинсън се оттегля от модата

14 годишната модна блогърка Тави Гевинсън обяви, че се оттегля от модата след 3 години писане по темата. От сега нататък Тави смята да не споделя всичко...

All fashion преди 12 години

14 годишната модна блогърка Тави Гевинсън обяви, че се оттегля от модата след 3 години писане по темата.

От сега нататък Тави смята да не споделя всичко в блога си Style Rookie и да запази малко от нещата, които й се случват за себе си – да посещава училищно събития, да започне банда, да прави колажи, да записва музика, да си води дневник и да пише любовни писма. Блогът пък ще се отдалечи малко от модната тематика занапред и ще се ориентира към по-феминистки и подобни теми.

Като че ли Тави започва да осъзнава, че мястото на 14 годишните, все още не е на модните седмици. Прекалено малко навлязла в пошлия свят на индустрията, тя признава, че обича модата, но е разочароващ фактът, че трябва да преминеш през прекалено много „болук ”, като дрехите и идеята на облеклото като цяло, например. Още по-разочароващо се оказва, когато дрехите всъщност не са толкова интересни.

„Липсва ми следенето на списанията и обсебеното ровене в style.com. Сега съм по-заинтригувана от възможностите да комбинирам модата с другите неща, които ме забалвяват... Колко ли жалко щеше да бъде, ако през цялото това време бях обсебена единствено и само от мода,” обяснява тя.



Напомняме ти, че присъствието й в модния свят винаги се е радвало на противоречиво отношение. Едни я обявяваха за феномен, уникална и интригуваща (все пак тя започва да пише за мода едва на 11 години). Успя да си издейства първи ред на модните седмици, редом до имена като Анна Уинтър. Стана любимка на Comme des Garcons. Взе интервю дори от Галиано, когато антисемитски скандали не минаваха през ума на никого. Други я отричаха, обяснявайки, че мястото й е в училище, а не в style.com, че няма никаква основа, за да пише модна критика и т.н.

Въпреки че се отказва от блога, Тави няма никакво намерение да се откаже от списанието Sassy, където ще бъде моден редактор. Очевидно да се откъснеш от модата не е толкова лесно, пък и донякъде поведението й е оправдано, все пак е начинаещ тийнейджър.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.