Следва

Брошката като... или едно бижу в различни интерпретации

Философията на един 73-годишен и една Транквилиста

Дивотиите, които плещи баща ми е уникална по вида си книга, която успя да покори и разсмее целия свят с...

Books преди 13 години

Две заглавия ти препоръчваме да не пропускаш тази седмица. Двете книги илюстрират житейската философия и гледната точка на двама независими един друг любопитни хора - единият е мъж на 76 с цветуща реч, а другият е млада и интелигентна жена, която има и определение за своята философия - Транквилиста.

Ето ги и тях.

Първото ни предложение е една много забавна книга пълна с житейски умотворения, родени от главата на едно необикновено старче, а синът му по-късно създава и Туитър блог, в който публикува дивотиите на баща си.

Авторът е Джъстин Халпърн, а книгата се казва точно така: „Дивотиите, които плещи баща ми“

„Дивотиите, които плещи баща ми“ е уникална по вида си книга, която успя да покори и разсмее целия свят с прямотата си. След като е зарязан от приятелката си, 28-годишният Джъстин се пренася да живее с баща си, 73-годишния Сам Халпърн, който никога не е пестил изразни средства, за да обрисува възгледите си, както за дребните, така и за важните ситуации. Това съжителство се превръща в приключение за Джъстин и той решава да създаде Twitter блог, изцяло посветен на „бисерите“ на баща му. Много скоро Сам се превръща в сензация, а „дивотиите“ му – в книга и телевизионен сериал, които постигат нечувани успехи във все повече страни. Самият блог http://twitter.com/shitmydadsays вече се радва на над милион последователи.

„Дивотиите, които плещи баща ми“ отразява без криво огледало връзката баща–син и взима най-хумористичното от нея, за да я превърне в абсурдно смешна, безжалостно пряма книга, която се чете на един дъх.

Издава Колибри

Една женска философия, която те учи на човеколюбие и грижовност.
Изкуството да си жена от авторката Кимбърли Уилсън


Заредете живота си със спокойствие, блясък и щипка ексцентричност. Станете транквилиста. Кимбърли Уилсън е учител, писател, олицетворение на доброправенето, предприемач и дизайнер на екомода. Основател е на фондация Tranquil Space, в която преподава йога, и се стреми да помогне на жените да открият творческата си енергия. Живее във Вашингтон заедно с две котки, с подкрепящ я във всичко мъж и малък досаден мопс. Работи отдадено за разпространението на науката за изпълнение с просветление и забавление живот - транквилологията.

Когато не обикаля книжарниците, Кимбърли пие чай, измисля нов дизайн за своите продукти и води курсове за бъдещи транквилисти. Основател е на фондация Tranquil Space, в която преподава йога и се стреми да помогне на жените да открият творческата си енергия.

Кимбърли живее във Вашингтон в уютния си апартамент, боядисан в розово, заедно с две котки, кръстени на френски импресионисти, с подкрепящ я във всичко мъж и малък досаден мопс. Работи отдадено за разпространението на науката за изпълнение с просветление и забавление живот, транквилологията. Повече информация може да намерите на сайта й, kimberlywilson.com, и в блога й, Tranquility du Jour.

„Транквилиста е жена, която приема и реализира всичките си страни – стреми се към мир и душевен покой, има свой собствен стил и сама взема решенията си. Тя обича модата и филантропията. Купоните и молитвите. Забавленията и просветлението. Златната среда и пластовете стара дантела. Тя е вие и тя съм аз. О, да – тя също така блести. В буквалния смисъл на думата.”, казва Кимбърли Уилсън.

- Баланс, душевен покой и доброта
- Социална активност и стилен живот
- Блясък и вдъхновение всеки ден

Това е изкуството да си жена!

Кимбърли Уилсън ни показва как да овладеем това изкуство до съвършенство. Пред читателите се простира път, който авторката е извървяла лично и сега ни повежда с вдъхновение по него.

Уилсън ще помогне на всяка жена да се усъвършенства в осем стъпки - да осъзнае и да открие своя уникален потенциал, да намери силата, с която да промени себе си и света, в който живее.

Където и да ви отведе този път, смейте се от сърце, пръскайте искрите на щастие около себе си. Живейте пълноценно. Оставете диря след себе си.
 
Издава Кръгозор
 

More from View Sofia

More Books