Следва

Абитуриентски аутфит за 600 лева. Как го направиха в TeenViewSofia

Totally Fashion x 2: Готови за пролетта с Иланка от Fashionnerdic и Ивелина от Frichic

Професията full-time blogger...

Fashion преди 13 години

Професията full-time blogger определено не е лесно нещо, напълно сме убедени.

От сутрин до вечер мислиш за това кой да е следващият ход в манията, наречена ежедневен аутфит, постепенно започваш да виждаш все повече и повече хора, които отварят твоето малко красиво интерактивно пространство. Знаеш, че те харесват и често се вдъхновяват от теб и това ти доставя удоволствие, няма как.

Тези две очарователни дами са сред любимите ни блогърки. Почти сме сигурни, че ги познаваш.

Ивелина е наше българско момиче, чийто блог Frichic е може би най-посещаваният сред родните fashion маниаци.

Иланка пък е очарователна холандка от Ротердам. Fashion-nerdic е нейното лично модно пространство с впечатляващ брой последователи и читатели.



Общите черти между двете освен страстта, първата буква от името и имената на техните лични блогове са и съвсем видими. Затова ти ги представяме заедно в един тотално моден блиц:

Как определяш собствения си стил?

Ивелина: Изключително се влияе от настроението ми. Един ден може да е много момичешко - с пола на цветя и риза, закопчана до горе, на следващия - кожен клин и обемен пуловер.
Иланка:
Честно казано, винаги ми е било трудно да отговоря на този въпрос. Не мисля, че имам точно определен стил, често сменям външния си вид, но винаги съм държала на женственото излъчване и много обичам цветовете. Така че, това са две неща, които винаги са били моя запазена марка, поне така мисля.



Опиши перфектната рокля
Ивелина: Памучна, тип тениска с паднало рамо.
Иланка: Точно в момента бих заложила на дълга и от естествена коприна с принт и странична цепка. Дори си мисля за нещо с един дълъг и един къс ръкав. Но това е сега, ако ме питате след месец, вероятно ще ви отговоря различно.

Колко често си купуваш нещо ново?
Ивелина: Зависи, по принцип пазарувам накуп за новия сезон. Това значи, че понякога може да си купя 1 нещо за цял месец или пък 20.
Иланка: Напоследък все по-рядко – 2-3 неща на месец. Опитвам се да си купувам дрехи, от които мога да извлека максимален брой съчетания. Вярвам, че така се постига истинската креативност, а не ако купуваш нещо ново непрекъснато и го носиш само по точно определен начин.



Вярваш ли в шопинг терапията?
Ивелина: Да, но трябва да бъде умерено контролирана, защото може да се обърне срещу теб, ако пазаруваш безцелно, т.е. да се окажеш с куп ненужни неща или такива, които няма как да комбинираш. Това може отново да развали настроението ти.
Иланка: Смятам, че пазаруването прави хората щастливи. Когато купиш нещо, което ти стои изключително добре, няма начин да не се почувстваш страхотно. Но това не значи, че само дрехите могат да те накарат да се чувстваш добре. Винаги съм смятала, че това как изглеждаш идва отвътре, от настроението ти. А дрехите просто допринасят.

Трите ти любими пролетни тенденции са?
Ивелина: Ярките цветове, обемните бижута и златистите акценти.
Иланка: Вече казах, че обожавам цветове, затова сега съм във възторг, навсякъде по магазините всичко е свръх цветно. Харесвам и новата дължина на полите (бел. ред. - до средата на прасеца), много е секси и изтънчено. И на последно място съм фен на изчистения бял минимализъм, разчупен с малък цветен акцент.



Първото нещо, което си купи за тази пролет?
Ивелина: Честно казано, не си спомням (смее се), тъй като отрано ми омръзна студеното време и започнах да се запасявам с красиви пролетни неща. Всъщност, добре, че имам блог, за да проверя набързо: бяла блуза с текстилни цветя на American Apparel.
Иланка: Бяла полупрозрачна дълга до глезените пола с много висока талия. Обичам я.

Любимата ти пролетно-лятна колекция?
Ивелина: Jil Sander, без да се замислям!
Иланка: Jil Sander, 3.1 Phillip Lim и Acne.



Предпочитано място за онлайн пазаруване?
Ивелина: ASOS.com
Иланка: Ще се изненадате, но аз не съм онлайн купувач. Искам да пипна дрехата, да усетя качеството и най-вече да видя цвета. Няколко пъти ми се е случвало да получавам нещо, което изглежда съвсем различно от това на коригираната с photoshop снимка в сайта и бях много разочарована. Но въпреки всичко харесвам H&M, Asos и Etsy.com

Твоята модна икона е?
Ивелина: Не е конкретен човек. Вдъхновявам се от други блогъри и сайтове за улична мода.
Иланка: Много харесвам Мирослава Дума. Винаги е различна, интересна и най-вече - стилна.



Харесваш ли second hand пазаруването?
Ивелина: Да, там винаги проверявам, когато имам нужда от качествени естествени материи (вълна, кашмир, кожа). Най-ценната ми находка е синя копринена рокла на Chloe.
Иланка:
Да, обожавам! Открих колко е интересно преди година и се запалих мигновено. Харесвам това, че винаги намираш нещо качествено на много ниска цена, което никой от приятелите ти няма.

More Fashion