Следва

Моден уикенд

Един нов свят. Възможно ли е?

Един изключително примамлив фестивал за документално кино и личностно развитие „Един нов свят“ стартира...

Movies & TV преди 13 години

Един изключително примамлив фестивал за документално кино и личностно развитие „Един нов свят“ стартира уникални за България прожекции, необикновени съпътстващи събития и разтърсващи изживявания от 8 до 18 април 2011 г.

Мястото на събитията ще бъде в София. Идеятата на организаторите е, че живеем в много важно за всеки човек време, в което бихме могли да променим себе си и света към по-добро.

Фестивалът стартира с филма „2012: време за промяна“ на 8 април от 19 часа в Евро Синема на бразилския режисьор Хоао Аморим с участието на Стинг, Дейвид Линч, Елън Пейдж, Станислав Гроф. Това е документален филм, в който не просто се обсъжда тоталната криза в живота ни, но и се предлагат алтернативи за преодоляването й.

„10 въпроса до Далай Лама“, "2012:краят на времето", Пророчеството на инките, Бъдещето като проект, Zeitgeist 3 Moving forward, Храна ООД, Прекрати търсенето, Рам Дас Свирепа милост и други заглавия също ще са част от програмата.

Основното съпътстващо и стартиращо фестивала събитие обаче е гостуването на рейки учителката Мария Хурадо от Испания, получила името мастер Сунити след посвещението си в Рейки. Освен духовен водач, Мария Хурадо е също така испанска актриса, която се е снимала във филми с млади звезди на френското кино, играе в американски продукции с Уилям Дефо. От 15 години се занимава с рейки и помага на хората да се обърнат към вътрешното си развитие. Тази й дейност е инициирана в Аликанте, Бали и Норвегия от Бразилски Мастер.

Мария разказва, че за духовното й израстване най-много е помогнало присъствието на нейните учители. Също добавя, че на физическо ниво работата с рейки е много ефективна за балансиране на тялото и ума и създаване на хармонична връзка с това, което сме ние хората. Добавя още интересни мисли: „Завръщането към източника вътре в нас е начин да излекуваме емоционалните си блокажи и негативни мисловни конструкции.”

В момента Мария провежда индивидуални сесии и рейки в група в Аликанте, Мадрид и Барселона.

Ако изпитваш любопитство към рейки техниките и самата Мария Хурадо, можеш да отидеш на 8 април, след 18 ч на свободна среща с нея в кино Евро Синема на бул. Александър Стамболийски 17, където тя ще разкаже за предстоящите й обучения и ще отговаря на въпросите ти.

Ако имаш желание да започнеш да се занимаваш с рейки, можеш да отидеш на следващия ден, в йога студио „Мандала“ от 10 до 16 часа.

Там мастер Сунити ще даде Инициация в първо или второ ниво на Рейки Усуи. В останалата част на деня ще проведе лични сесии с всички желаещи.

Част от забележителната й програма е посвещение на медитациите на Ошо, които са поредното духовно упражнение, подходящо за всички любопитни или практикуващи йога. Мястото на това конкретно събитие ще се уточни допълнително след първите срещи.

11-ти април е датата, която мастер Сунити ни е оставила за десерт. Желаещите се очаква да са най-много тогава, тъй като младата духовна учителка ще проведе лечебни сесии с тях. Самата тя казва, че всяка сесия й е тотално различна и не спазва никакъв определен ред, на това къде ще сложи ръцете си или къде трябва да отидат.
Добавя: „По време на сесия установявам различни неща, като проблеми с вътрешни органи, блокажи, подтиснати емоции и други остатъчни състояния, от които се оплаква пациента.”.

Като лечител е в ролята на канала, през който преминава енергията, която насочва към пациента. Интересно е, че борави и със символи, които идват от древните времена на Атлантида, от мистичната духовна страна Шамбала, японски и тибетски символи.

Понякога използва звуци, музика от тибетски бокали или кристален кварц. Ако информацията ти звучи привлекателно, ако желаеш да опиташ нещо ново, различно и духовно- можеш да се отдадеш на някои от интригуващите занимания на мастер Сунини.
 

More from View Sofia

More Movies & TV