Следва

Гениалните прости неща: Здравословна неделна закуска със сирене Cottage и парченца ананас

Супа от миди за гурме уикенд

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един...

Food преди 13 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.

И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.

Супа от миди

Необходими са ти: 2 кг миди, 100 г бяло вино, 50 г лук, 50 г моркови, 50 г целина, 1 дафинов лист, 1 г черен пипер, 1/2 литър вода, 100 г ориз, 50 г масло, 200 г кисело мляко, 2 яйца, 1 г черен пипер и 15 г магданоз.

Мидите се изтъргват с нож, измиват се много добре с вода и четка, за да не се замърси бульонът, след което се слагат в тенджера и се заливат с бялото вино и водата. Към тях се прибавят лукът, морковите, целината, черният пипер и дафиновият лист.

Захлупват се и се задушават на огън, като междувременно се разбъркват от време на време, докато всички миди се разтворят. Когато това стане се махат от котлона и след като се охладят малко, се изважда всяка мида поотделно от черупката й. Сосът, в който са сварени, се прецежда внимателно, без да се разбива. Прецеденият бульон се гарнира с мидите и малко ориз, който предварително се сварява отделно във вода за 15 минути.

Застройва се с киселото мляко и яйцата. След което се нарязва ситно магданоза и се поръсва отгоре с него и черния пипер. Супата се поднася топла, като се подсилва с малко прясно мляко. По желание може да се сервира и студена.

More from View Sofia

More Food