Следва

10-те дизайнерски стола, които бихме желали да пробваме веднага

Печено телешко със спанак

Най-подходящото за печен телешко месо е от вайзбрата, ябълката, контрафилето и крето с котлетите. За целта...

Food преди 12 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.

И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Печено телешко със спанак

Необходими продукти: 1кг месо, 100 г масло, 1.2 кг спанак, черен пипер, сол

Най-подходящото за печен телешко месо е от вайзбрата, ябълката, контрафилето и карето с котлетите. За целта месото се почиства от горната ципа, посолява се леко със сол и черен пипер, поставя се в тавичка с масло и се пече във фурната. След като се зачерви отвсякъде можеш да му прибавиш лук и моркови пожелание. От време на време месото се залива с бульона от тавата, за да се зачерви добре. Изпеченото месо се слага в чиния и се гарнира с пюре от спанака или просто задушени листа.

Спаначните листа можеш да ги задушиш в бульон и малко масло и после да ги полееш със сока от месото.

Получаваш чудна семейна вечеря!
 

More Food