Следва

Стрийт стайл вдъхновения

Дизайнери за следене - Джорджия Хардинг/Georgia Hardinge

За нея дизайнерът Jean-Charles de Castelbajac казва, че е като стихче от свежа поезия, но Джорджия Хардиндж...

All fashion преди 13 години

За нея дизайнерът Jean-Charles de Castelbajac казва, че е като стихче от свежа поезия, но Джорджия Хардинг, макар и само с четири колекции зад гърба си, вече е дизайнер, когото не би могъл да сбъркаш с никого друг, заради архитектурните й силуети, монохромните визии и любовта към черно-белия контраст.

Лондонският дизайнер e обсебена от идеята да смесва авангарда, нейният любим стил за експерименти, с дрехи, готови за носене.

В колекциите й можеш да видиш пола с допълнителна конструкция, която не би могла да облечеш в офиса, но гениалните геометрични мини рокли чудесно пасват на коктейлно парти.

Да не говорим за обикновеното черно сако, което Джорджия превръща в уникална дреха с намесата на малко инженерна мисъл.

Дебютната й колекция на подиум е през септември 2010 по време на Лондонската седмица на модата и носи името La Belle et la Bete, а после идва и неустоимото предложение за колаборация с Victoria’s Secret, спонсорирана от първенците по продажби Swarovski.



Авангардното шоу, което прави гиганта за бельо, с огромните архитектурни конструкции на Джорджия се превръща в едно от най-добрите на ултра популярния бранд.



И няма как след като този иновативен млад дизайнер се вдъхновява от страстта си по архитектурните форми, дизайна и естествените природни дадености на човешкото тяло, и всичко това успява да използва за превръщане една рокля например в женствен, идеално пасващ на тялото, елемент.



Характерен за нея е принтът като рентгенова снимка на човешкото тяло и честно казано, никога преди това не бихме си помислили, че такова нещо би изглеждало красиво и елегантно. Е, получава се!



Талантът на дизайнерката личи в студентските й години, когато печели награда за най-добър дизайнер заради дипломната си колекция. За разлика от повечето си британски колеги, тя не завършва лондонската школа, а учи в Париж, специалност Изкуство и дизайн. Дизайнерският й принос е в колаборация със Samsung, за които създава специална колекция продукти.


Джорджия Хардинг

През 2009-та Джорджия се връща в Лондон и тогава създава собствения си лейбъл Georgia Hardinge.



Следват още успешни проекти, за да може днес една малка синя рокля с етикет Georgia Hardinge да струва почти 900 паунда.

www.georgiahardinge.co.uk
 

More All fashion