Следва

Студено филе от пуйка за търпеливи и опитни кулинари

Упражнения по щастие

Великден със сигурност е върнал бодрия ти дух обратно в здравото ти тяло, а семейнит обеди и срещите с приятели...

All About Life преди 12 години

Днес е последният почивен ден от четири последователни, празнични, семейни, пролетни, позитивни. Великден със сигурност е върнал бодрия ти дух обратно в здравото ти тяло, а семейнитe обеди и срещите с приятели са повлияли положително и върху предстоящата работна седмица.

Ако искаш тези празнични мисли да те топлят дълго или да научиш повече за влиянието на оптимизма върху здравето и начина ти на живот, ти предлагаме няколко идеи как да упражняваш и удължаваш щастието. 

Учените откриват все повече доказателства как настроението на човек влияе и върху имунната му система.

Силната връзка между емоциите и здравето на хората отдавна за никого не е тайна. В последно време обаче излязоха хиляди нови изследвания, които доказват, че както психиката ни може да ни излекува раните по-бързо, така може и да ни влоши състоянието. Говорим не само за обикновена рана или настинка, но дори за неизлечими болести като СПИН.

Когато става въпрос за нашето здраве, съществуват точно четири неща, които можем да контролираме. Това са решението да не употребяваме цигари, алкохол и наркотици; да правим повече физически упражнения; да избираме качеството на храната, която консумираме; и не на последно място - нивото ни на оптимизъм.

Ето и някои от ефективните начини, които помагат  да бъдем продължително време позитивни:

1. Изразявай себе си



Ако напишеш емоциите си на лист хартия винаги олеква. Изследване публикувано в американското списание Psychosomatic Medicine, сочи че пациенти болни от СПИН, които са записвали емоциите си по 30 минути всеки ден, са успели да подсилят имунната си система и да повишат нивото на производство на Т- клетки. Друго изследване показва, че болни от рак пациенти, говорейки за болестта си всеки ден, се налагало да посещават по-рядко лекарите си.
Можеш ли да си представиш тогава, ако става въпрос за пролетен вирус, колко бързо можеш да се справиш с него?

2. Опитай медитация



Всички сме чували или лично разбирали страхотния ефект, който имат източните учения. Става въпрос за тай чи, йога и рейки. Наскоро е направено изследване между 60 човека, които са посещавали 3 пъти седмично подобни занимания и други 60, които са чели само книги за позитивното мислене. И при двете е имало ефект за първите 4 месеца, но физически активната група демонстрират два пъти по-стабилна имунна система от другите. Проучването също подчертава, че медитативната част на тези упражнения действа най-благоприятно на здравословното състояние на практикуващите.

3. Ако чувстваш, че имаш нужда от помощ... потърси такава!



Ако мислиш, че натоварваш близките си с откровения или имаш нужда да поговориш с непознат, винаги можеш да се обърнеш към психолог или психоаналитик. Няма нищо срамно, а напротив- действа здравословно! Изследване на Нотингамския Унивеситет сочи, че дори на хора с хронични заболявания като диабет, психолозите са успявали да подействат благоприятно.

4. Разчитай на приятелите си



Убедени сме, че не веднъж ти се е случвало да си „кошче за душевни отпадъци”. Истинските ти приятели винаги ще те изслушат, когато имаш нужда да им споделиш емоциите си. Разбира се, не прекалявай да повтаряш едно и също, защото можеш да постигнеш обратен ефект.

5. Опитай се да гледаш винаги от позитивната страна




„Всяко зло- за добро” са казали хората. Обаче първоначално винаги е трудно да видиш добрата страна на нещо видимо негативно. Все пак, ако се опитваш максимално да гледаш от позитивната гледна точка, със сигурност ще започнеш да привличаш повече щастие в живота си. И най-вече здраве. В друго изследване на медицинския университет в Калифорния, се оказва че по-спокойните, щастливи и позитивно мислещи са 3 пъти по-здрави от хората, които са негативно настроени и нещастни.

Изводът е, че психиката ни винаги се отразява на здравето ни. Единствено от теб зависи да избереш позитивното мислене за по-здравословен начин на живот.
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 18 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 19 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.