Следва

Just like this: Райетата на Prada

Принцесата на бала. Как NEVENA и TeenViewSofia превърнаха една мечта в красива рокля

Най-очарователният...

Fashion преди 13 години

Преди малко повече от два месеца най-очарователният тийнейджърски сайт и малко братче на ViewSofia, TeenViewSofia.com, заедно с една от най-атрактивните български модни дизайнерки - НЕВЕНА, ти предложиха да осъществиш своята мечта за бала и заедно с тяхна помощ да се превърнеш в Принцесата на тържеството.

Условията на конкурса не бяха сложни, достатъчно бе да знаеш какъв тоалет искаш и да притежаваш достатъчно смелост и увереност, за да ни се покажеш в цял ръст, без грим и маска, да отговориш на нашата кратка и забавна анкета и да изпратиш всичко това на редакционния ни имейл.

И… заваляха имейлите. Като закъснял февруарски сняг, като подранил априлски дъжд… И така в продължение на месец. Докато пощата ни се препълни с най-прекрасни образи на красиви млади момичета, кое от кое по-лъчезарни и неповторими в неподправената си искреност и чар.

На 15 март 2011 година обаче, трябваше да изберем само едно, което да превърнем в Принцеса, не къде да е, а в магическата работилница за красиви чудеса на NEVENA, където всяка мечта се превръща в красива реалност.

Съветът на модните редактори, които ежедневно и неуморно се трудят за ViewSofia и TeenViewSofia, трябваше да оценят компетентно и безпристрастно участничките, което се оказа трудна, много трудна задача. Защото как да избереш най-красивия от всички ослепително красиви диаманти!?



Нямаше как да затворим очи като Темида, нито да премълчим колко трудно ни беше, но нямаше как и да не признаем, че едно момиче от Русе прикова вниманието ни с изящността си на порцеланова кукла.

19-годишната Кристина Георгиева от крайдунавския град, нямаше как да не ни впечатли с перфектните си мерки, почти като на модел, със смелостта да експериментира с външния си вид, с показания стил и духовити отговори на въпросите от анкетата.

А когато чухме щастливия й глас по телефона, само поклатихме утвърдително глава – да, това е нашето момиче!

Преди дни Криси пристигна в София още по-вдъхновена и развълнувана, от една страна заради срещата си с нас (за която и ние доста се вълнувахме) и от друга, заради възможността, която й предоставяше дизайнерска къща NEVENA.



Именно там, в ателието на уникалната ни дизайнерка, нещата се случиха точно като в приказка. А всички, които присъствахме там, с удивление видяхме, че роклята очевидно е намерила своето момиче. Цикламената дълга рокля сякаш бе създадена за Криси. Роклята буквално „залепна” за изящното й телце, обгърна я като нежен цветен воал и я превърна в истинско видение. От най-прекрасните!

Мечтата на Криси за бална рокля точно в този цвят се превърна в реалност, реалност, която й се усмихваше от огромното огледало в пробната.

Но мечтите продължиха и отвъд. Защото идваше ред на бижутата, които Криси виждаше в представите си – масивни, може би от сребро, но задължително с тъмни или дори черни камъни, с обувките – с мнооого високи токове, тя може да си го позволи, а и дългата й рокля си ги иска за компания.

Криси има особено добре развито чувство за хармония и красота, за мода и стил.

Интересува се и се занимава с изкуство и дори често създава свои собствени модели на бижута и дрехи.



Обожава да рисува и това не е случайно. Криси завършва Националното училище по изкуствата в Русе и смята да продължи да твори и да се развива в областта на дизайна, модата, изкуството. Заложено й е. Не робува на марки и етикети, но си има любими - H&M, Killah ,Only, Miss Sixty. И се вдъхновява най-вече от Alexander McQueen и Gucci.

Най-желаният подарък за бала ще си поднесе сама - успешно представяне на матурите и кандидатстудентските изпити, за да продължи напред в желания от нея университет.

На раздяла, в слънчевия софийски следобед тя сподели, че все още няма кавалер за бала, но пък добре знае какво би искала от него – да е новатор, експериментатор, силна личност, но и да е грижовен, честен и отдаден на дамата на сърцето си.

Нашият екип и екипът на дизайнерска къща NEVENA й пожелават незабравимо изкарване на бала, успех на приемните изпити и хиляди нови посоки.

More Fashion