Следва

Б като Библия - Б като Блог

Конкурсът "Стани Mоден редактор за шест седмици": Въпроси и отговори за играта

Поредната мащабна игра с голяма награда - 1000 лева кеш, с която Вю София изненада читателите си в началото...

Fashion преди 13 години

Поредната мащабна игра с голяма награда - 1000 лева кеш, с която Вю София изненада читателите си в началото на април - "Стани моден редактор за шест седмици", се оказа малко по-трудна за изпълнение от другите досега, макар и вече да разполагаме с над 37 чудесни предложения с какво можем да напълним пролетно-летния си гардероб от по-бързите участници.

Въпросите покрай условията на конкурса обаче продължават да валят на редакционната ни поща, както и в коментарната форма, затова, ако и ти си имал питане, относно идеята, визуализацията или не си разбрал ясно какво се иска от теб, се надяваме тези читателски запитвания, с приложени към тях отговори от редакцията, да ти помогнат.

Имаш още четири седмици за изпълнение, затова ако се колебаеш за нещо и не намериш твоя отговор тук, питай ни в коментарната форма или на познатия ти адрес [email protected].

1. KissTheSky Публикувано 09/04/2011, 19:55

А аз бих желала да задам следния въпрос. Хубаво, решаваш се да участваш в конкурса и дотук всичко върви добре. Имаш на разположение прекрасен фотоапарат и невероятно момиче, което евентуално би ти послужило за модел. И тук идва "НО!"-то. За да подготвиш визиите, ти трябва да закупиш въпросните стоки и момичето (или ти) да ги облече. Ясно е, че магазините няма да ти дадат "под наем" дрехите с обещанието да бъдат върнати до седмица. Какво става обаче ако не спечелиш конкурса, а си похарчил 1000лв? Това определено не са никак малко пари и не е по джоба на всеки да изхарчи ей така такава голяма сума. Е? С нетърпение очаквам отговора Ви!

ViewSofia


KissTheSky, в регламента сме посочили ясно, че местата, откъдето можете да черпите идеи за напълване на пролетния гардероб, са неограничени. Посочили сме възможностите, за да улесним вас, а не за да ви накараме да си ги купувате. Можете да използвате онлайн шоповете като източници, секънд хенд покупките си или дрехи, които сте харесали в даден бутик (там ако помолите персонала за една снимка, няма да ви откажат) - не ви трябва и модел, нито специална техника - една, пет или десет хубава снимки, които да илюстрира идеята ви, са достатъчни.

Ето и още веднъж условието на играта:
"Представи си, че си моден редактор във ViewSofia. Но, не, не позираш пред обектива на известен стрийт фотограф, а имаш задачата да направиш най-готиния, смислен, практичен и съобразен с тенденциите пролетно-летен гардероб на обща стойност 1000 лева. Възможностите и местата, откъдето да направиш селекцията, са неограничени – бутици, онлайн шоповете или някой от любимите ти секънд хенд магазини (не е необходимо дрехите да бъдат закупувани). Изпрати ни 2, 5 или 10 предложения, подкрепени със снимки. Аргументирай се защо, а към всяка снимка задължително трябва да добавиш описание на артикула - вид, марка, цена, материя и мястото, откъдето можем да си я купим реално. Всичко това трябва да ти струва 1000 лева."

2. От Виктор Минчев на редакционната ни поща

Здравейте,
имам 2 въпроса относно конкурса, нелепи или не:
1) може да се състави мъжки или дамски гардероб, нали ? :) т.е. няма полова дискриминация ;д
2) даден артикул трябва ли да бъде ограничен в бройката? в смисъл такъв, достатъчно ли е просто да го посочим - 'една вратовръзка' на стойност 50 лв, или '3 разноцветни вратовръзки за различни поводи', общо на стойност 100 лв?
мерси предварително,
ол дъ бест
Виктор :)

ViewSofia

Няма ограничения в избора на гардероб, стил или идея, единственото условие е всичко да струва 1000 лева. Като сумата трябва да се „похарчи” с възможно най-голяма точност, т.е с разлика най-много 5 лева надолу или нагоре от сумата.
2) Също така няма ограничения, вие сте модните редактори, вие решавате.

3. От Десислава на редакционната ни поща


Здравейте,
бих искала да попитам дали онлайн шоповете, които се използват за направата на селекцията, трябва да са на марка/и имаща магазини на територията на Б-я или е възможно да се използват онлайн страниците на магазини като TopShop, Forever21 и т.н.? Благодаря предварително :)

ViewSofia

Нямаме такива ограничения, но тъй като вие трябва да си представите, че сте моден редактор, трябва да сте максимално практични и полезни за аудиторията ви, т.е да може реално да се купи вашето предложение. Дори и да не доставят до България, трябва да посочите къде най-близо можем да си купим Topshop, Forever21 и т.н. Вие ще сте гид на всички читатели за пролетния им гардероб, така че - максимално практична информация.

4. От Ирена на редакционната ни поща

Здравейте! Искам да попитам какви снимки точно трябва да изпратим за участие в конкурса - да направим колажи с дрехи от различни магазини ли, наши снимки с облекла ли или да свалим готови от интернет? Понеже никъде не е упоменато какво точно трябва да се направи, се обръщам към вас по този въпрос. Благодаря предварително за отговора!

ViewSofia

Снимките и представянето ви също трябва да са силни, освен идеите ви. Стремете се да илюстрирате максимално добре своите предложения, така, както бихме го направили във Вю София. Сами преценете дали с колаж, дали вие що обличате дрехите или ще използвате снимки от други сайтове. Важно е информацията, която поднасяте, да изглежда приятна за потребителя и така подредена, че да можем да проследим и вашата логика.
Ще ви подскaжем: Разгледайте селекциите, които сме правили във Вю София, както и материалите ни като Readers' Profile и MyStyle.

5. От Христина Димитрова на редакционната ни поща

Здравейте, попаднах на вашата задача, "Стани моден редактор за шест седмици" и се понтересувах, прочетох статията, но не ми стана ясно дали е възможно да изпратя 2, 5 или 10 предложения, но от моя личен гардероб, аутфитите и модните тенденции, които аз смятам, че ще са хит този сезон, прикрепени със снимки, разбира се? Или целта е да се покажат самите дизайнерски дрехи?
Благодаря Ви предварително!
Христина Д.

ViewSofia

Вие сте модният редактор, целта е да се покаже вашата гледна точка, която обаче също така е добре аргументирана и добре визуализирана.

Ето още веднъж условието на играта:

Представи си, че си моден редактор във ViewSofia и имаш задачата да направиш най-готиния, смислен, практичен и съобразен с тенденциите пролетно-летен гардероб на обща стойност 1000 лева. Възможностите и местата, откъдето да направиш селекцията, са неограничени – бутици, онлайн шоповете или някой от любимите ти секънд хенд магазини.

Изпрати ни 2, 5 или 10 предложения, подкрепени със снимки. Аргументирай се защо, а към всяка снимка задължително трябва да добавиш описание на артикула - вид, марка, цена, материя и мястото, откъдето можем да си я купим реално. Всичко това трябва да ти струва 1000 лева.
 
Още eдно подсказване: Категория Шопинг и карето Item of the day във ViewSofia, също могат да са ви полезни:)
 

More Fashion