Следва

Тайните на Великденския козунак. Споделени от Йоана Петрова от Кулинарно - В кухнята с Йоана

Голямото Великденско боядисване

И смятаме след работа да организираме истинско парти в чест на великото боядисване. Ще поканим приятели или...

All About Life преди 12 години

Вероятно още не си боядисал яйцата. Ние със сигурност не сме.

И смятаме след работа да организираме истинско парти в чест на великото боядисване. Ще поканим приятели или ще го направим със семейството, всеки ще си носи боички, ще се раждат идеи и ще бъде весело.

За декорацията обаче ще ти дадем няколко идеи, които подбрахме специално за целта в интернет.

Тази ни е любима, защото е точно в пролетните тенденции:



Можеш да направиш върху яйцата само големи райета, точки и вълни в един или повече тонове, без да се налага да ги боядисваш целите. Самото рисуване по тях става най-лесно с памук и отнема малко повече време, но пък резултатът си заслужава.



Предлагаме ти още една по-нестандартна декорация. За целта са ти нужни пастелени бои за яйца, тъмнокафява боичка, както и стара четка за зъби. След като боядисаш яйцата в препочитаните от теб пастелени тонове, разтвори кафявата боя в отделен съд и натопи четката в него, докато хубаво не попие. След това леко мини с четката върху яйцата, за да се получат тънки ресни по тях. Ефектът е забележителен и със сигурност ще привлече погледите.



Можеш да купиш лепенки с инициалите на децата, любимия, мама, татко или приятелите и да ги залепиш върху някои от яйцата. Ако не успееш да откриеш такива стикери, можеш да ги напишеш с четката и кафявата боя. Идейно.

Великденската маса трябва да е пъстра и разнообразна. Освен яйцата, купуваме шарени салфетки, вадим свежите покривки и прибори. Пролет е все пак. Трябва да си имаме всичко. Дори и кошнички под формата на патета, зайчета и цветя. Ако имаш време за още малко декорации можеш да сътвориш нещо за децата. Великденските лакомства за тях могат да се сложат в симпатични торбички под формата на зайчета.

Те се правят много лесно. Нужни са ти обикновени бели хартиени торбички, каквато и да е цветна хартия, ножица и тиксо.

Нарязват се от цветната хартия ушите, нослето и очите на зайчето и се залепят с тиксо върху торбичката. Мустаците могат да се нарисуват с обикновен маркер. Получава се изключително лесно и бързо, а децата ще се радват на торбичките.



Вълшебно великденско настроение ще се създаде и с украса от красиви цветя. Освен че вдъхват свежест, те допълват пейзажа на пъстрата маса, а най-подходящи са нарцисите и зюмбюлите. Последният щрих в празничната маса са свещите. Можеш да ги поставиш в специални тематични свещници или да ги украсиш с панделки- при всички случаи ще добринесат за уюта. Великден е време за семейство и близки, изкуство и радост. Нека този път бъдем още по-креативни от предходните!

Хайде, весел Великден, а ако ще месиш козунак, утре сутрин ще те изненадаме с няколко вълшебни тайни, които може би не знаеш.
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 11 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 12 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.