Следва

Сватбен сезон: Какво да облечеш, ако си гост! Няколко невероятни идеи

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Чувствата ни към Скарлет Йохансон винаги се разполагат по двата полюса. Понякога я обожаваме и не можем да си представим света без нея...

All fashion преди 12 години

Скарлет Йохансон за Dolce&Gabbana пролет-лято 2011

Чувствата ни към Скарлет Йохансон винаги се разполагат по двата полюса. Понякога я обожаваме и не можем да си представим света без нея като в Lost In Translation, Vicky Christina Barcelona или пък последната и рекламна кампания за Moet & Chandon, но в следващия момент се появяват безбройните й кампании за Mango, D&G и поредица пин ъп момичета, в пин ъп пози с пин ъп дрешки и все едно и същото отегчено лице на Скарлет.

Поредната подобна кампания е на Dolce&Gabbana за козметичната им серия сезон пролет-лято 2011. Актрисата в корсет на Dolce&Gabbana не е нещо ново, както и Скарлет с руси букли и отворена уста. Напълно не разбрана остава и маргаритката в ръката й.

Изобщо, очите ни са уморени от холивудската красавица и настояват за малко почивка.

Карл Лагерфелд за Magnum



Рекламата на сладоледите Magnum e последното нещо, с което се захвана гения, но защо ли?!

Неспособен да устои на любимеца си Баптист, дизайнерът отново го включва в свой проект, но този път дори милиардите атоми красота побрани в модела не му помагат. Баптист играе повече от ужасно, но и вече опитната млада актриса Рейчъл Билсън не отстъпва по лоша игра, за което обвиняваме най-вече режисурата или с други думи Карл. Общо взето пред този клип, новите ни български сериали изглеждат като шедьовър на актьорското майсторство.

Това не е първата видео рекламата, в която той се пробва и като че ли го предпочитаме зад обектива на фотоапарата, а не зад екипа с камерите.

Блейк Лайвли на корицата на сп. Elle Сингапур



Очевидно и модните икони имат слаби моменти или поне стилистите им. Доказателство е последната корица на сп. Elle Сингапур за месец април, където виждаме Блейк Лайвли в чудата поза, с прозрачни шалвари и нещо като шапка, което тя подпира зад главата си.

Арт сноби не смятат, че мястото на модата е в музеите


снимки от изложбата в памет на Alexander McQueen


Модата в музеи не е нещо ново, истината е, че доста музеи я предпочитат и търсят, заради факта, че е популярна и носи най-големи приходи. Но в същото време редица арт сноби смятат, че мястото на модата не е в големите музеи с история и традиции. В модните изложби, които те представяли, липсвала задълбочеността и проучванията, характерни за останалите събития. Оказва се, че модата е подходяща за по-малка галерия в малък град.

Други обаче смятат, че работата на музея е да игнорира лошото изкуство. Но има твърде много музеи с твърде много пространство за запълване и те нямат никаква основание да пренебрегнат модно име, за сметна на нов хипи художник. Това мнение подкрепяме и ние.

Том Форд в реклама на втора ръка автомобили



Спокойно, той не знае! Канадски търговец на употребявани автомобили, използва снимка на Том Форд за своя собствена реклама. Снимката е от рекламна кампания на ароматите с името на дизайнера и е използвана без негово съгласие.

Мислихме, че използването на снимка с авторски права за чужда рекламна кампания е запазена марка на българите, канадците обаче ни опровергаха. Случаят е смешен, но за съжаление твърде несправедлив.

 

More All fashion