Следва

Боровинково сорбе

Сватбен сезон: Какво да облечеш, ако си гост! Няколко невероятни идеи

До сватбата на века остава само един ден и докато цял свят тръпне в очакване на види новата принцеса на Обединеното Кралство...

Fashion преди 12 години

До сватбата на века остава само един ден и докато цял свят тръпне в очакване на види новата принцеса на Обединеното Кралство, ние решихме да обърнем внимание на нашите бъдещи булки и по-точно на гостите на сватбите им.

Съвсем в началото на сватбения сезон сме, което означава, че предстои поне една сватба на приятелка или приятел, така че ти събрахме тоалети, с които да изглеждаш неотразимо почти колкото булката или младоженеца, че и една идея повече. 

Днес и утре сме ти подготвили истинска сватбена емоция, ще има съвети за кума и кумата, за безупречния грим на булката, ще намериш пълен списък с идейни подаръци, с които да изненадаш младоженците, и още новини на  сватбена тема.

Разбира се, че и тук има правила в облеклото, което е най-добре да спазваш, дори и това да означава леко да пренебрегнеш личните убеждения. Преди всичко облеклото е официално. Първият ориентир, който получаваш за него е поканата. Прочети я внимателно, ако има ясно обособен дрес код, го спази. Ако ли не - колкото по-официална е поканата, толкова по-официален трябва да си и ти.

Има две правила от етикета на аристократичните сватби, които горещо ти препоръчваме. Първото е забраната на черно и бяло за всички дами гости на церемонията. Черното е недопустимо, заради асоциациите с траурните церемонии, а при наличието на толкова щастлив повод, строгата елегантност на черното облекло ни се струва излишна. Колкото до бялото - не може цветът на роклята ти, да се дублира с този на роклята на булката. В този случай, ако имаш информация, че тя е избрала цвят различен от бяло за сватбения си ден, би могла да го избегнеш, от уважение най-малкото.

Второто правило е това за шапките. Според придворния етикет, всички дами задължително трябва да носят рокля и шапки на официална сватба, като шапката не се сваля дори по време на церемонията в храма, което вероятно ще забележим утре, така че изборът на подходяща шапка е напълно уместен. Иначе правилната вечерна рокля е най-доброто решение.

Колкото до господата, те задължително трябва да са с костюми, дори и сватбата да е в сутрешните часове на деня. В случай, че е вечерна церемония, ще трябва да се настаниш в смокинг и то черен. 

Цветът на роклята може да е най-разнообразен, естествено, ако в поканата не е изяснено предварително, че сватбата ще бъде в розово, например. Иначе, те съветваме да наблегнеш на светли цветове и на свежи, радостни принтове, без да се прекалява с яркостта обаче. Все пак не е уместно повече погледи да се насочени към теб, вместо към булката.



 

More Fashion