Следва

Еднометрови торти с ажурни дантели на витрините на Harrods по случай кралската церемония

Кюфтета от тиквички - вкусна зелена вечеря

Необходими са ти: 4 големи тиквички, 1 ситно нарязана глава стар кромид лук, 3-4 стръка пресен лук, ситно...

Food преди 12 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.

И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Кюфтета от тиквички

Необходими са ти: 4 големи тиквички, 1 ситно нарязана глава стар кромид лук, 3-4 стръка пресен лук, ситно нарязан, ½ връзка прясна мента, ½ магданоз, нарязан на ситно, 2 разбити яйца, 4 с.л. брашно, 100 мл зехтин за пържене, 1 кафена лъжица сода бикарбонат, сол.

Измиваме добре тиквичките и без да ги белим ги настъргваме на едро ренде. Поръсваме ги със сол, за да се отдели добре излишната вода от зеленчука за около 5 минути. Добавяме към тиквичките яйцата и брашното, заедно със содата и разбъркваме до хомогенна смес. Прибавяме нарязания лук, магданоза и ментата. След разбъркване оформяме равни парчета кюфтета и слагаме в нагорещената мазнина. Пържим около две минути от двете страни.
Сервират се с кисело мляко или млечен сос / кисело мляко, чесън, копър и сол / и са прекрасна комбинация с узо или бяло вино.
 

More Food