Следва

Cheap 5 of the week: Новодошлите във ViewSofia Shop

Тайната на роклята е разкрита

Слуховете се оказах верни, сватбената рокля на Кейт Мидълтън наистина е дело на главния дизайнер на Alexander McQueen Сара Бъртън...

Fashion преди 12 години

Слуховете се оказах верни, сватбената рокля на Кейт Мидълтън наистина е дело на главния дизайнер на Alexander McQueen Сара Бъртън. Най-накрая месеци на трескави спекулации в модния свят относно автора на един от най-обсъжданите аутфити бяха прекратени.

Вестници и сайтове по цял свят ни обсипаха с десетки предположения за дизайнера на роклята, но всеки отричаше участието си в проекта. Дори говорителите на McQueen няколко пъти отрекоха слуховете по отношение на Бъртън. На преден план бяха изведени и имената на Bruce Oldfield и Sophie Cranston от Libelula label.

Самоличността на дизайнера и детайли около роклята бяха пазени в дълбока тайна от двореца Сейнт Джеймс по време на цялата подготовка на сватбата на принц Уилям и Кейт.

Специален навес бе изграден пред хотела, в който бе отседнала Мидълтън в Лондон, за да не може никой да я види в сватбените й одежди преди да излезе от колата си пред абатството.

Роклята има апликация от ръчно правена дантела върху пола и горна част, изработени от коприна и сатен в цвят слонова кост.



Дрехата на Мидълтън се различава радикално от тази на Даяна, когато тя се омъжи за принц Чарлс в далечната 1981 година. Даяна носеше огромна рокля на къдри в цвят на сметана, изработена от Елизабет Емануел, напълно рефлектираща времената, в които се появи.

Преди сватбата днес, Емануел заяви, че Мидълтън е по-голяма и по-уверена в модно отношение от едва 20-годишната тогава Даяна и би трябвало да знае по-добре какво иска за големия си ден.

„Даяна беше много млада, когато се запознахме и модата не беше сред интересите й, затова й липсваше собствено чувство за стил,” казва Емануел. „Но Кейт Мидълтън e работила в модата. Знае какво й отива.”



Разлики се забелязват и в поведението на двете двойки младоженци. Докато недоспалият (преди няколко дни принц Чарлс заяви, че не е спал в нощта преди сватбата си, не от нерви, а заради шумната тълпа около хотела му) Чарлс беше повече от нервен на церемонията си. До него също така трепереща бе застанала Даяна, която едва на 20 години трябваше да каже „Да!” пред цял свят и да стане принцеса на 29 юли 1981 година.

Днес много по-уверената Кейт, която скоро ще трябва да наричаме Катрин, пристигна при своя принц сияеща от щастие, спокойна и свежа с безупречен грим, пусната, само леко прибрана коса и красива усмивка. Колкото до Уилям, за който казват, че треперел по време на цялата репетиция за сватбата, той също изглеждаше уверено и спокойно, но най-важното – много влюбен.

И продължаваме да си държим на своето, че е по-емоционалният във връзката им. Езикът на тялото на лъже, казват мъдрите хора, а твърде увереното лице на Катрин, което не трепна и за миг по време на церемонията, и Уилям, който флиртуваше със съпругата си чрез леки, закачливи погледи, доказват нашите подозрения.
 

More Fashion