Следва

Тайните на балетните обувки или горчивата истина зад привидно изящните крака

Пъстърва за протеинова вечер. С горчица, за да е леко пикантна

Трябват ти: 800 гр. филе от пъстърва, 3 яйца, 100 гр брашно, 2 супени лъжици брашно, 2 с.л. горчица, 200 мл. прясно...

Food преди 12 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.



И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Филе от пъстърва с горчица

Трябват ти: 800 гр. филе от пъстърва, 3 яйца, 100 гр брашно, 2 супени лъжици брашно, 2 с.л. горчица, 200 мл. прясно мляко, 50 гр. масло, черен пипер, сол, магданоз за поръсване.

Нарязваме филето на парчета. Намазваме ги хубаво с горчица. Подреждаме ги в тавичка и ги заливаме с разтопеното масло. Печем на 200 градуса около 15 мин.

Приготвяме заливка от яйцата, брашното и прясното мляко, овкусяваме със солта и черния пипер. Заливаме рибата и отново печем, но само отгоре за 10 минути. Сервираме в чиния като поръсим с магданоз.

Това е едно лесно за приготвяне ястие, както и леко за хапване. Подходящо за вечеря и достатъчно за 4 порции. Времето за приготвянето му е 40 минути, а за консумацията – достатъчно дълго, за да му се насладите.

източник: Домашна кухня
 

More Food