Следва

Editors' choice: Ако аз бях кралска булка...

Най-доброто от седмичния ни фийдбек: Сексапил или какво...?

И така ето какво не остави на мира Николина Вълканова, която се впечатли от класацията, излязла наскоро в...

All fashion преди 12 години

Преди време те призовахме да ни напишеш писмо.

Ако имаш хубава история за разказване или нещо, което не ти дава мира напоследък – сподели го в хубав приятен текст и го изпрати на [email protected].

Наградата е във вид на публикация, а твоите споделени опит и впечатления, могат да намерят истински съмишленици. Най-хубавите писма, разбира се, ще получат нещичко от нас, мъничък жест на благодарност за доверието.

И така ето какво не остави на мира Николина Вълканова, която се впечатли от класацията, излязла наскоро в печатна медия.

Сексапил или….?

Напоследък ми прави много неприятно впечатление неправилната употреба на думата “сексапил”. Прави се някаква класация и за да се изтъкне красота, чар, излъчване или друг вид физическа даденост, задължително трябва да се отбележи, че дамата е сексапилна /говоря за женски класации, разбира се, но трябва да кажа, че при мъжете положението е още по-зле /.

Измежду най-сексапилните българки се нареждат имена като Луиза Григорова - тя бе избрана за най–сексапилна българка на списание Maxim за тази година. „Изборът ни е съвсем естествен - винаги сме предпочитали младите, свежи и интелигентни момичета пред попфолк идеала”, коментираха от екипа на Мaxim.

Всичко това е прекрасно, но какво общо има това момиченце с понятието сексапил? Луиза Григорова е млада, красива, свежа, с неподправена невинност и перфектна фигура. Но има сексапил у себе си толкова, колкото и Роси Кирилова. Майка й е по-сексапилна, между другото.

Лошото е, че много малки момиченца израстват с тези нереални идеали, което им пречи в живота. А ако случайно имаме случаи като Лаура Чуканов, Соня Васи и подобни презокеански величия, настава фурор. Соня Васи има сексапил, но го показва достатъчно в САЩ. България има много момичета за лансиране. И за да се уточня…

Сексапил означава, когато видиш някого, да си мислиш за секс, ако си по-страстна натура-да искаш това да се случи веднага. Той струи на флуиди и нищо не може да го спре - ако го имаш, си личи от ранна възраст и е непреодолим. Това е тази жизнена енергия, която ни стопля и кара кръвта на околните да кипи. Но или го има, или не - това не е нещо, което не може да се заучи, гримира, шлифова или купи. Сексапилна може да е продавачката в магазина или съседката ви с гръдна обиколка 105 или напротив - 75 см., момчето от курса по танци с особения поглед и леко набола брада. Примери много. Но при всички положения това е нещо неподправено. Негримирано. Първично. Не те оставя на мира. Понякога дори не е красиво. Естествено, свързано е с известна естетика на външния вид, но не и с хиалуронова киселина, импланти и лице като рисунка с темперни бои. Тук визирам нашите поп-фолк величия. И съм сигурна , че ако половината от мъжете си признаят честно, ще се окаже, че не намират тези нещастни същества за сексапилни. Разбира се, че и там има сексапилни жени, но аз ги виждам все по-рядко.

Аз съм жена, трудно говоря за женски сексапил, понеже веднага ще ме обвинят в злоба, но за мен това, което пиша, е истина. И класацииите ни са тъжни, смешни и жалки, без грам самокритика от страна на съставящите тези класации, да не говорим за моделите.

А самокритиката е пътят към успеха. Лошото е, че липсата й създава милион изкуствени същества, със самочувствие без особено покритие. Не съм против невинното излъчване, но нека не го бъркаме със сексапил….Двете накуп се срещат у една жена много рядко - само когато тя е истинска…

Николина Вълканова
Източници: Avtora.com


Ако и ти имаш нещо да кажеш или добавиш по този въпрос или по тема, която те е трогнала, пиши ни.
 

More All fashion

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.