Следва

Митко Дамов и Vogue Vision представиха тенденциите в косите за 2011 на VIP дефиле

Сезонът на буболечката! Време е да се отбраняваш

Лятото наближава, а с него се появяват много от досадните насекоми, които хапят, жилят и кръвопият безразборно и по всяко време на денонощието...

Body преди 12 години

Лятото наближава, а с него се появяват много от досадните насекоми, които хапят, жилят и кръвопият безразборно и по всяко време на денонощието. Накрая, вместо да улавяш романтичните му погледи по време на нощна лятна разходка, се оглеждаш нервно за нападащи кожни "терористи". Друг е въпросът, че червените петна по кожата ти, причинени от различни ужилвания, пречат на всяка мини модна тенденция.

Най-досадните летни „вредители” по човешката кожа са комарите. Те използват визуални, топлинни и обонятелни стимули, за да локализират жертвата си. Издишаният въглероден двуокис и млечната киселина са двете съставки, продукт на човешкия метаболизъм, които най-силно привличат комарите и те ги разпознават от разстояние на повече от 36 метра. Комарите имат химически рецептори на антенките си, които се активират от млечната киселина.

Тези рецептори се притъпяват от активната съставка, която се съдържа в един от най-добрите репеленти на пазара - Репелекс спрей. Той успешно отблъсква комари, бълхи, кърлежи и други кръвосмучещи и хапещи насекоми. Преимуществото му е, че може да се пръска и върху дрехите, без да оставя петна или да ги уврежда.



Колкото до бълхите, никой не е защитен от тези невидими “домашни любимци”. Въпреки че котките и кучетата са първичният гостоприемник на бълхите (в къщата, а и около нея), човекът често може да стане вторичен гостоприемник на тези досадници. Пиковият сезон на бълхите е от началото на лятото до края на Октомври/ Ноември. Само женските бълхи хапят, като ухапаното се превръща в малка, твърда, червена и сърбяща пъпчица на кожата.

Истината е, че сърбежът може да има много причини, но едно правило е валидно във всички случаи – не се чеши! Проблемът се решава лесно като вместо това използваш успокояващ сърбежа лосион Калмакс.

Калмакс е лосион, който бързо и ефективно успокоява сърбежа и болката, причинени от ухапване от насекоми, опарвания с коприва и някои видове шарка. Отлично съчетаната формула постига охлаждащ, успокояващ и противовъзпалителен ефект. При разчесване на ухапаното място, рискуваш да разраниш кожата, като по този начин отваряш врата за навлизане на различни бактерии, причиняващи инфекции, които са по трудно лечими. За да избегнеш такива неприятни последствия използвай успокояващ лосион. Калмакс съдържа активна съставка, успокояваща сърбежа след ухапвания и ужилвания почти мигновено, а ментоловото масло охлажда мястото и действа като естествен растителен репелент. Той може да се ползва ефективно при всякакви инсектни или други дерматити, както от възрастни, така и от деца.

Колкото и да не ни се иска да вярваме, комари вече има в парковете, така че репелентите и успокояващите лосиони трябва да се превърнат в задължителна съставка на дамската чанта и на нощното ни шкафче, защото по перфектния изрязан гръб на лятните ни рокля няма място за червени петна.

 

 

More Body