Следва

Невероятната сила на името Георги

Първа репетиция за Поли Генова в Дюселдорф

На 12 май Поли Генова излиза на голяма сцена в Дюселдорф. Пресконференцията и първата репетиция са вече зад гърба й...

Music преди 12 години

Дойде дългоочаквания момент за финалите на Евровизия, най-големия музикален конкурс в Европа, който ще бъде наблюдаван от милиони зрители.

Залата, в която ще се проведе събитието има капацитет от 54 400 седящи места, но поради изисквания за сцената и място за техниката, на живо ще гледат около 24 000 зрители. Милиони ще наблюдават състезанието пред малкия екран.

БНТ ще излъчи на живо от 22.00 ч. двата полуфинала съответно на 10 и 12 май и финалът на 14 май. Във всеки от полуфиналите ще участват 19 държави, като първите 10 от всеки от двата, събрали най-много гласове, отиват на финала. За да станат 25 към тях се присъединяват Франция, Великобритания, Испания, Италия и Германия.

Поли Генова ще стартира под номер 10 във втория полуфинал на 12 май. За българската песен „На инат” няма да могат да гласуват зрителите в България, а всички в страните от нашия полуфинал. Това са - Австрия, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Кипър, Дания, Естония, Македония, Ирландия, Израел, Латвия, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Холандия, Украйна.



Пресконференцията и първата репетиция са вече зад гърба на Поли. На срещата с медиите тя успя с много чар да плени международните журналисти. Но не само тях. След края на репетицията режисьорите са били повече от впечатлени от подготовката и професионализма на Поли и нейните музиканти на сцената.

Все още се разработват последните детайли от представянето на Поли с помощта на хореографа й, австралиецът Марвин Дайтмън.



Слизайки от сцената първите думи на Поли Генова бяха: "Вълнуващо наистина, но аз съм спокойна. И се чувствам прекрасно на сцената." Изненадите за зрителите тепърва предстоят, защото в творческия екип има лек спор сподели Поли: „Дали ще тичам по пътечката, ще се връщам ли... Заради пироефектите все още не сме стигнали до решение... Ще разберете съвсем скоро."

Пироефектите, за които Поли говори, всъщност поставят точката на песента - силно и много мощно.
 

More Music