Следва

Оранжеви устни. Сочни и сладки!

Няколко свежи идеи за прекрасни свежи очи

И тази сутрин те погледнах… с лявото ъгълче на иначе така блестящите ми очи. Меьду жужукането на мокри крачки и онзи голям железен трамвай…

Celebrity beauty преди 12 години

И тази сутрин те погледнах… с лявото ъгълче на иначе така блестящите ми очи. Между жужукането на мокри крачки и онзи голям железен трамвай… точно в 8.30, както винаги, очите ми шепнат одобрението на унисона в който крачиш.

Дълъг шлифер Burberry, онази vintage мъжка голяма чанта и бъбрековидните очила – не бих се припознала. Очите ми шепнат тежка пролетна умора, безсъние, трупано сякаш цял живот, и всякаква съпротива да понасят грим, който да се стовари на подпухналите клепачи…

Започваме война със сенките под очите и всички други белези, които издават не само умората, а и възрастта.

Сутрин рано може да не изглеждаш добре от недоспиване или съответно преспиване. Наплискай лицето си със студена вода за предпочитане няколко пъти.

- „Нахрани” клепачите с кръгчета плодове и зеленчуци с високо дясно съдържание – краставица, диня, картоф, морков и пр.

- свари си лайка и постой няколко минутки над парата, след това изчакай да изстине добре и памучен тампон, напоен в екстракта сложи върху клепачите.

- пакетче чай – лесен за приготвяне и любим деликатес на очните ябълки. Най-добър за дейността е зеленият чай, но всеки билков чай върши добра работа. Попари пакетчето за 5 минути след това докато пиеш отварата го извади и изчакай да изстине добре. Изцеди ги лекичко и ги постави върху очите.

- компрес от прясно мляко – бялата сила на Клеопатра; но не прекалявай, защото изсушава кожата!

И не забравяй – сваляй грима задължително вечер, а всеки ден консумирай моркови, много боровинки и по-малко сол!

… И слънцето се отрази в очилата ти. Заслепи ме и огря нежните ми невинни клепачи. Този път ти сам свали очилата си и се усмихна сякаш ме виждаш за пръв път. Вероятно за пръв път видя пламъка в очите ми!
Очите говорят! 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя