Следва

Нашият седмичен плейлист

Невероятната сила на името Георги

Днес честваме празника на Георги и Гергана, и то, празнуваме всички. Мащабен празник, свързан пряко с 6-те букви в това вълшебно име...

Events преди 12 години

Днес честваме празника на Георги и Гергана, и то, празнуваме всички. Мащабен празник, свързан пряко с 6-те букви в това вълшебно име. Защо това е така, защо в Георги се съдържа толкова заряд и защо името на светеца днес се оказва едно от най-предпочитаните от модерните български майки, ще се опитаме да обясним с гергьовския си материал.

Името Георги е смятано за едно от най-мощните и силни имена от всички възможни. Георги носи мъжественост, артистизъм, увереност. Планетните господари на името са Венера и Слънцето.

Мъжете с името на светията, убил змея, винаги се борят докрай. Буквата "Г" ги прави горди и непреклонни. Имат силен дух и ясно формулирани принципи, които отстояват докрай. Най-силната им черта е тяхната последователност. Не обичат да губят независимостта си.

По природа са "вълци единаци". Изявяват се като пазители на традиции: в политиката, спорта, бойните изкуства, армията. Стремят се да блеснат. Обичат да се кичат с военни лаври и харесват униформата. Твърдоглави и волеви, при тях няма средно положение: или са на върха, или са мрачни и изпаднали. Не понасят някой да е наравно с тях. Имат отлична памет. С радост изчакват удобен момент, за да припомнят нечии чужди грешки.

Георгевците са галантни мъже. Имат представителна външност и не остават незабелязани. Тяхната атлетична фигура прави впечатление на дамите. Въпреки че около тях винаги има красиви създания, те нямат навика да поемат нещата в свои ръце. Не са свалячи. Оставят се на течението и често ги завладяват по-агресивните жени. По отношение на обясненията са много трудни и често остават неразбрани. Така любовният им живот понякога рискува да се превръща в истинско недоразумение.

Понякога се налага да търпят жена, към която нямат чувства. Тяхната гордост им пречи да положат усилия и да покорят жената на мечтите си. За да се чувстват комфортно и удобно, определено имат нужда от професионален успех и признание, не толкова от любовта на някоя жена. Дори парите за тях не са от значение. Имат склонност да превръщат собствените си деца заместници на бащиния професионален трон.

Георги са силни и самодисциплинирани. Нерядко от ранна възраст си личи, че са родени да командват и да бъдат шефове. Отговорни и вманиачени на тема професионализъм, те се борят с всички сили срещу посредствеността. Без да са кариеристи, обичат да печелят титли и рекорди, звания и награди. Не са привърженици на леката и спокойна работа. Отдават им се професии на офицери, спортисти в индивидуалните спортове, ръководители, полицаи. Биват ценени за чудесните си качества, но нямат много приятели, заради чепатия си характер и крайни амбиции. Затова и кариерата си правят най-често сами, без покровители. Винаги превишават правата си, а в спорове са ненадминати. За тях първото място е най-важно, а второто - почти равно на последното.

Здравето им е добро. Това личи и по външния вид. Не обичат да се оплакват и да посещават болници. Техният лек е работата. В по-зряла възраст могат да имат проблеми с кръвното налягане, неврит или ишиас. Имат заложби на дълголетници.

Когато фамилията се дублира с името /Георги Георгиев/, попадат под мощни и изнервящи вибрации. Така могат да се превърнат в престъпници с неизвестен край.

Успешните години в живота на Георгевците са: 16-24, 35-43, 48-52.

Наздраве и късмет на именниците!

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?