Следва

ReView of the week

35 авторски портрета на един млад фотограф

Първа самостоятелна изложба на Андрей Рашев - един фотографски дебют и уникален за България подход...

Events преди 12 години

Първа самостоятелна изложба на Андрей Рашев - един фотографски дебют и уникален за България подход, по който ще бъдат представени творбите.

Включва 35 авторски портрета, подчинени от една обща визия - филмовата. Оператор по професия, авторът пренася света на киното и във фотографиите си. Показва, чрез двете изкуства един хибриден продукт.

Всеки един кадър сам по
себе си може да бъде включен в който и да е филм, но това остава задача на зрителите - да пренесат фотографиите в света на собствените си фантазии.

Андрей Рашев завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” през 2007-ма, специалност „Филмово и ТВ операторство”. В момента е част от екипа на MediaPro Entertainment. През последните 10 години работи за различни телевизии – bTV, Pro.bg, Канал 1, Нова ТВ, ТВ7, Eurosport, FashionTV и др. като оператор и отговорен оператор на външни и вътрешни продукции, концерти, международни спортни събития, модни ревюта, lifestyle предавания, риалити формати, кулинарни предавания.

В киното има 8 късометражни игрални филма като оператор заснети на видео и кинолента и пълнометражен
документален филм - "Ангел клуб", взел участие на 14тия Международен София Филм Фест 2010. През 2006та спечели награда за операторско маийсторство с филма „Механизъм” заснет на 35мм лента на фестивалът “Рано Пиле”.

С фотография се занимава от 9 години – работи на свободна практика в жанровете – мода, реклама, портрети, интериор, архитектура, градът. През 2008ма печели “Награда за осветление” на фотографския пленер “Пред Мен”.

Откриване на 35 авторски портрета
10 май 2011г.
/+/ СКЛАДА
ул. Бенковски 11
19:00 ч.


Със специалното участие на Gravity Co и портрети на Райна Кабаиванска, Диляна Попова, Геро, Петя Желева, Лина Златева, Йоанна Темелкова, Бианка Илич и др.

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?