Следва

Играчки-закачки от Little Owl във ViewSofia Shop

Пиле с маслини. И нуи за гарнитура

Трябват ти: килограм пиле, 150 г масло, малко черен пипер, 20 г чубрица, 20 г чесън, 150 г бяло вино, 30 г...

All About Life преди 12 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.

И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.

Пиле с маслини (Провансал)

Трябват ти: килограм пилешко месо - бутчета или филе, 150 г масло, малко черен пипер, 20 г чубрица, 20 г чесън, 150 г бяло вино, 30 г доматено пюре, 300 г маслини, 15 г магданоз и 300 г нуи (юфка)

Извадените филета и бутчета се посоляват на вкус, наръсват се с черния пипер, чубрицата и ситно счукания чесън. Слагат се в тенджера със зехтин и се задушават до зачервяване. Заливат се с бялото вино, доматеното пюре за цвят и чаша бульон, за да се покрие месото. Задушва се до омекване, като се прибавят и черни маслини без костилките, леко сварени във вода, за да се обезсолят. Вече готово ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз. Към него на отделна чиния се поднасят прясно сварените нуи, задушени в масло.

За френски вкус може и бяло вино по твой избор. Наздраве!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.