Следва

Краси Аврамов и Люси Дяковска се наредиха в непрестижна класация на Евровизия

Забраниха видеото на Риана S&M във Великобритания

Провокативното видео на Риана S&M (Садо&Мазо) не оставя медиите на мира вече повече от месец. То не само предизвика противоречия...

Лица преди 12 години

Провокативното видео на Риана S&M (Садо&Мазо) не оставя медиите на мира вече повече от месец. То не само предизвика противоречия, заради сцените в него - певицата е полугола в клипа, разхожда мъж на каишка като куче, връзва за легло, бие го с камшик и предизвикателно ближе банан - но авторите му бяха обвинени в кражба, от не кой да е, а популярният фотограф Дейвид Лашапел.

Сега се стигна и до там, видеото да бъде забранено за излъчване през деня във Великобритания. Телевизионният канал Wtf Tv излъчи видеото в сутрешния си блок и скоро след това зрител се оплакал пред медийния регулатор Ofcom, че то е „напълно неподходящо за излъчване през деня".

Ръководството на Ofcom реши, че видеото „ясно и многократно се фокусира върху секс, робство, садо-мазо сексуални практики" и че някои сцени „могат да имат опасни последици, ако бъдат имитирани от деца". То свика среща с ръководителите на водещите британски телевизии, на която да се обсъди политиката относно провокативните музикални видеоклипове.
 

More Лица