Следва

Пипи в Холивуд

"Hair Talk" или как се прави екстеншън за седем минути от създателя му Гюнтер Алeкс

Ние не сме сред най-големите фенове на екстеншън версиите. Но точно преди да ги заклеймим напълно, се...

Beauty News преди 12 години

Ние не сме сред най-големите фенове на екстеншън версиите. Но точно преди да ги заклеймим напълно, се постарахме да научим полезния им страни. И повярвай, направено добре, едно удължаване на косата може да направи косата ти по-гъста, по-секси.

В началото на месец май световно известният метод за удължаване на коса „Hair Talk” излезе с нова версия и бе представена в България от създателят й Гюнтер Алекс, който проведе професионален семинар на 8 и 9 май в София.

При специалния немски метод за удължаване на коса се използват стикери за залепване без топлинна обработка, които са напълно незабележими. Косата е 100% естествена. Приложението им на практика обаче съвсем не е запазена марка на поп-фолк стила, защото от този метод на стикерите се възползват истински икони - Мадона, Жизел Бюндхен…

Екипът на ViewSofia имаше късмета да се запознае лично с топ коафьора и създател на метода. Ето какво можеш да научиш от един истински световен майстор:

V. S. Г-н Алекс, как достигнахте до идеята за създаване на този метод?
Г. А.
Достигнах до идеята си след наблюдения на методите на останалите компании. За слагането на кичури и то от изкуствена коса ми се виждаше прекалено дълго времето, което им отнемаше - по 5, 6 часа. Идеята ме озари след посещение на една конференция в Маями през 2005 година, където осъзнах какво губене на време е да седиш толкова часове само за удължаване на косата. На път за вкъщи вече си бях изградил концепцията. Тъй като съм човек, който не вижда смисъл в това да е трудно, като би могло да е лесно, си наложих да открия по-бърз и по-ефективен начин.

V. S. Колко време отнема да се поставят кичурите коса при вашия метод?
Г. А.
Моят личен рекорд е 7 минути. А като цяло е на една девойка от Норвегия, на която са й поставени кичурите за 3 минути и половина. Дори го има качено като клипче в youtube. Иначе обичайно отнема не повече от 30 минути цялата процедура.


Гюнтер Алекс показва нагледно у нас как работи неговия метод

V. S. Методът ви „Hair Talk” би ли могъл да навреди на естествената коса и най-вече на растежа на косъма?
Г. А.
В никакъв случай не е вреден. Дори е полезен и естетичен. Стикерите се прилагат както за удължаване на косата, така и за придаване на повече обем и са направени от 100% естествена коса, която по никакъв начин не вреди. Много е подходящ за тънки, фини и силно изрусени коси, изтощени от боядисване. С него се постига ефектно етажиране, а и впечатляващи цветни акценти с кичурите “Hair Talk Fun”, които също предлагаме. Поставянето на стикерите е много бързо и лесно (също като свалянето) и може да се извършва всекидневно, което ги прави напълно безвредни.

V. S. С какво се различава новата от старата версия на метода?
Г. А.
Кичурите са по-еластични и издържливи на третиране. Стикерите са вече съвсем незабележими и много по-малки. Освен това започнахме да използваме и нови версии на медицински безвредни лепила.

V. S. Колко кичура се поставят обичайно в косата?
Г. А.
Всичко е до типа коса. Обичайно клиентите искат повече и са на максимата, че колкото повече, толкова по-добре. Всъщност, който има повече коса, може да си позволи повече кичури. Винаги съветвам, ако косата е по-рядка да се избягват многото кичури, защото те все пак трябва да има на какво да се задържат. Освен това и не изглежда добре. Средно се поставят между 40- 60 кичура коса. Ако е за бретон може и само 2. Нещата са индивидуални.



V. S. Могат ли кичурите да се боядисват и колко време издържат на боята? Респективно, могат ли да се обезцветяват?
Г. А.
Всичко може. Единствено при боядисването трябва да го направи коафьор. Косата е естествена от Индия и се предлага в 22 различни цвята. Те могат да се комбинират помежду си, което прави цветовете много повече, следователно можете да си спестите боята от самото начало. Ако в последствие решите да си смените цвета, все пак ще се наложи да опрете до грижите на фризьор. Косата е по-суха, затова се налага по-специална грижа, ако ще се боядисват кичурите.

V. S. Означава ли, че ако не боядисваме кичурите, че са лесни за поддръжка?
Г. А.
Да, много е лесно. Нито тежат, нито се нуждаят от по-специална грижа и стилизиране. Те са гъвкави и няма вероятност лесно да паднат. Все пак се налага да се поддържат на всеки 4 месеца, а смятаната им може да стане до година и половина.

V. S. Знаем, че много известни личности като Мадона, Жизел Бюндхен и дори и наши звезди са ползвали вашият метод. Можете ли да ми посочите кои други световно известни личности го позлват?
Г. А.
Разбира се. Вече пета година подред правим косите на финалистките на Мис Германия. Много от известните личности навсякъде по света го прилагат. Имахме случай с Парис Хилтън, която го ползваше. В последствие тя създаде свой салон, в който започна да използва нашия метод под нейното име, без разрешението ни, което както се досещате я доведе до големи санкции.



V. S. В кои държави методът ви е най-разпространен?
Г. А.
На първо място е Германия, разбира се. Над 3000 фризьора там работят само с „Hair Talk”. След това Полша, Япония, Бразилия, Нова Зеландия, Австралия, ЮАР...Известен е абсолютно навсякъде по света. Едно време се налагаше ние да запознаваме чуждестранните коафьори с метода ни, а сега те ни търсят, за да го продаваме в салоните им.

V. S. Има ли някаква определена възрастова група, която най-много да използва метода ви?
Г. А.
Не, няма. Удобен е и се използва от всяка възраст и всякакви хора, даже и мъже, с малко по-дълги коси. Забелязал съм обаче, че жените над 50-годишна възраст започват все по-често да търсят услугите ми. По принцип, аз правя перуки и цял живот съм наблюдавал, че след определена възраст, много жени започват да носят. В момента е различно при наличието на метода с естествените кичури. Перуката е мръсна дума. Освен че изглежда по-фалшива, ами и хората правят асоциация със заболявания. Кичурите обаче са модерни. Те правят косата да изглежда красива и естествена. Затова методът се прилага от и на всички възрастови групи.
 

More from View Sofia

More Beauty News