Следва

Young Versace. Рокендрол и малко класическа музика за момичета и момчета

Обратна връзка: Масовото копиране на високия клас марки възмути поредния ни читател

И въпреки че копирането е предимно българска практика, изглежда, че извън границите ни, то...

All fashion преди 12 години

Преди време те призовахме да ни напишеш писмо.

Ако имаш хубава история за разказване или нещо, което не ти дава мира напоследък – сподели го в хубав приятен текст и го изпрати на [email protected].

Наградата е във вид на публикация, а твоите споделени опит и впечатления, могат да намерят истински съмишленици. Най-хубавите писма, разбира се, ще получат нещичко от нас, мъничък жест на благодарност за доверието.

И така ето какво не остави на мира Никола Флоридов, който се впечатли от вечната тема, която и тук не веднъж сме засягали, а именно възмутителното копиране на високия клас лейбъли от масовите марки.



Та както си ровя из интернет и си разглеждам последните фотосесии, публикувани в списанията, и след това грижливо сканирани и пуснати в интернет пространството, изведнъж попаднахме на тези 2 снимки.

Горните всички ги знаем – рекламната кампания на Gucci fall / winter 2011, за сметка на това, долните две като че ли не, но пък ни се струват твърде познати. Защо ли?

Долните две снимки са на дизайнера Mario Valentino и покъртително много приличат на тези на Gucci. Моделите, позите, autfitite, начина на заснемане, та дори и специалните ефекти са съвсем едно към едно. Въпросът е, че сесията е заснета преди седмици, докато оригиналът е факт от лятото на 2010.

И въпреки че копирането е предимно българска практика, изглежда, че извън границите ни, то също не е чуждо.




От редактора: За съжаление, Никола, тази практика няма да спре, а и явно продава добре след като такива марки и магазини се роят като пчели на кошер. За нас обаче единственият начин да покажем уважението си към големите лейбъли е като просто не купува и по този начин не подкрепяме онези, които ги копират.

А ти какво мислиш - би ли се възползвал от офертата да си намериш нещо, което прилича досущ като рокля Prada от пролетно-лятната им колекция за сметка на ниската цена и ниското качество, разбира се? И мисълта, че все пак това е само едно сполучливо подобие?
 

More All fashion