Следва

Любимите връхни дрехи за пролетта с 30 процента отстъпка

Дрехите, които подлудяват мъжете

Отговорът, противно на всички нагласи и очаквания е НЕ. Категорично и окончателно. Модата, дори тази от...

Fashion преди 12 години

Има един идиотски въпрос, който от известно време се върти в главите ни.
Има ли еманципация в модата?

Отговорът, противно на всички нагласи и очаквания е НЕ. Категорично и окончателно. Модата, дори тази от последните, най-съвременни и забързани години, не работи с този термин. Нито я устройва, нито намира смисъл.

Чифт панталони, маратонки и суичър може и да са удобни, топли и масови, обаче не са мода. Нито пък някога са били. При цялото ни уважение към феновете им.

Модата, особено дамската мода е безкрайно женствена. И така трябва да бъде. Тогава е мода. Иначе е облекло.

Именно модата върху женското тяло харесват и мъжете. Никога на мъж няма да зададем въпрос какво облекло ти харесва да носи една жена. Ще го питаме общо: Кои дамски дрехи намираш за най-секси, кога една жена ти спира дъха. Така отдаваме дължимото на коприната, дантелата, сатена, броката, най-фината кожа, на Модата въобще.

Ето и топ 5 на най-добрите модни попадения, възможни в един дамски гардероб, по които всеки нормален мъж би припаднал. И с право.

1. Тясната пола-молив, с дължина до коляното. Абсолютен първенец в нашия списък, защото истина е: нищо не е толкова секси.



Зад бюрото, на оперативка, на среща, на коктейл, на каквото се сетиш мероприятие, една добре скроена тясна пола до коляното, с подходящи обувки-деколте и каквото и да е отгоре, е просто неустоимо привлекателен атрибут. Тази дреха има свойството да прави хубавата фигура съвършена, а несъвършената – хубава. 10 от 10 за молива.

2. Рокля "прегърни ме" с V-образно деколте.



Запазена марка на Даян фон Фюрстенберг, роклята тип прегърни ме с деколте с отвор около шията като латинско В и с панделка отстрани за връзване е изумително секси, защото събличането й, дори само поради естеството на кройката, съвсем ясно става с точно едно движение.

3. Мъжката риза – добре скроена и от висококачествена материя.


Dries Van Note пролет-лято 2011, снимка от блога на Гаранс Доре

Неустоимо секси, с единственото условие да е широко разкопчана около шията. Прекрасно се асоциира с намятането на собствената му дреха след гореща секс-сутрин. Напълно достатъчен мозъчен импулс.

4. Мини рокля в пайети, ламе или брокат.



Съчетанието от бляскавата материя и твоя чифт гладки крака на път, например, към някой готин клуб или просто на вечеря, са спомен, който ще се явява в главата му с константен успех до гроб.

5. Дълга рокля с гол гръб.



Точно с тази дреха се асоциират детските впечатления за принцеси, балове, той - богат, тя – бедна, но с добра кръстница, преобразена в изключително привлекателен образ за точно неговия бал. Роклята е ефирна, нежна и много семпла отпред, но отзад, о отзад, там е магическата изненада, гърба е гол, презрамките, ако ги има са като косъм, единственото, което липсва, са силните му, прегръщащи ръце. Абсолютен екстаз, без необходимост от допълнения.

6. Кожено палто в комбинация с оскъдна туника или рокля отдолу.



Тук отново работи нейно величество мъжката фантазия. Кожата с косъм е много секси, независимо от някои екологични съображения, а идеята за свличащо се кожено палто и оставаща ефирна туника отдолу, е еротична като по учебник.

7. Гащеризон с перфектно скроен силует.



Тяло върху тялото, като горното се свлича наведнъж. Достатъчно.

8. Дреха с копчета отгоре до долу.



Така популярен, откакто Пипа Мидълтън бе кума, този прийом на модата означава основно две неща: загадъчност и търпение. Ако е истински мъж, той ги притежава и двете. Това очаква и от нея. Ами ето го.

9. Бюстие.


Dolce&Gabbana, Dior Couture

Много секси дреха, за лято и пролет, за море и за в града, за официален или просто симпатичен повод. Работи безотказно, единственото условие е да е така ушито, че де не се налага непрекъснатото му подръпване нагоре. Тогава от ефект се превръща в дефект.

10. Червено от глава до пети.



Най-добре рокля, но може и костюм в две части. Цветът е ярък и работи безотказно. Не са нужни дори бижута, освен една парфюмирана и със секси прическа коса. Останалото го върши случая. Без изключения.

More from View Sofia

More Fashion