Следва

Бийонсе носи Givenchy, Alexander McQueen, Emilio Pucci и Gareth Pugh в новото си видео. Блазе й!

Ах, тази Мария! Невероятните странности на една съвременна Снежанка и нейните модни страсти

Синия й, „стъклен”, поглед...

Fashion преди 12 години

Харесваш Мария Силвестър, признай си.

Дори само заради синия й, „стъклен”, поглед, който омайва безпощадно, или пък защото ти се е случило да тича след теб с микрофон, придружен от странен въпрос на улицата. Или защото е красива, слаба и ефектна. А може и заради мъжа й - Силвестър.

Но най-вече заради съвкупността на образа й, който безкрайно й отива. Нещо като умерено луда Снежанка, за която си убеден, че искаш веднага, в този момент, да ти изпие водичката, да ти изпапка яденцето и въобще - да бъде с теб.

Изключвайки факта, че я обожаваме, защото е прелестна, не отричаме малките й странности като да пече кюфтета на „Женския пазар”, да лежи по празните августовски софийски улици, че дори и да спи в каруца като гост на местното население на квартал „Факултета”, и всичко това пред камера. Мария всъщност е една много нормална ненормална жена с дълбок артистичен ексцентризъм и с уникално заразен смях, който и да си супер крив, те увлича да се хилиш и ти.

С идването на пролетта беше неизбежно да се сетим за нея, защото за кой друг в такъв момент? Тя действа като ударна доза забавна лудост, точно от каквато има нужда всеки работлив лайфстайл труженик в дъждовен ден, като този на срещата ни.

Измежду закъснели таксита, купища дрехи, разговори за детски градини, баби, бе-ге кино или по-скоро неналичието му, червени червила, червени стени и бели зъби, се опитахме да заживеем за кратко в нейния филм, наречен в този случай „Филм за това, как М.С. се облича и защо точно така”.

Стилът на нашата пролетна Снежанка, всъщност е прилежно умерен и се описва с лекота с една дума – кецове! На всичко и от сутрин до мрак. О, как обичаме този стил. Да си от онези жени, които успяват да съчетаят Converse буквално с всичко и то по най-успешния възможен начин – фантастично!

“Garçon Chic!”, ни каза тя в две думи. И после сe разговорихме. (на снимката горе Мария носи Топ Rick Owens от All U Re in White; Колие Fasionologie.nl)


Винтидж риза от ViewSofia Shop; Панталон Moschino Chic&Cheap от TrendBox; Сако и обувки SportMax

ViewSofia: Ах, Мария, много те харесваме. Говори ни, ние ще те слушаме.
Мария:
За любими пролетни дрешки, ок? Виж, на първо място са ми дънките от всякакво естество, имам любимо черно сако, спортно, което слагам често, и най-задължителните за пролетта и лятото – кецове…е, точно те са, без които не мога!

Идеи разни какво ще изхвърлиш от гардероба това лято?
Коткатa! Намерила си е една много удобна чанта, в която спи напоследък, а иначе – всичко, което вече не ме вдъхновява.

Без какво не излизаш от вкъщи?
Без себе си не отивам никъде. Това е най-добрата компания, която някога съм имала.

Най-високите обувки, на които си се качвала?
Ходила съм на всякакви постройки, но не само по работа. Не съм особен привърженик на високите обувки в живота, но не мога да снимам без тях. Много е странно. Високата обувка те прави дръзка, но внимателна, грациозна, но въоръжена, красива, но далечна. Използвам ги за дистанция предимно. Харесвам посланието им.


Топ и панталон MaxMara; Сако Moschino от TrendBox; Винтидж колан; Converse от гаредероба на Мария

С какво експериментира Мария Силвестър през топлото време?
Не подлагам на щателен анализ експериментите. Ако нещо спонтанно ми се иска – то се случва. Дали ще е промяна в цвета на косата или в дължината, или в стила на обличане – не ги мисля предварително тия неща. Те просто се случват, но задължително ми е необходимо разнообразие и движение.

Цветна лятна рокля или черен широк панталон?
Цветна лятна рокля, а до нея – панталон!

Чувстваш се удобно, когато носиш...
Пари в брой…чувствам се неудобно, когато не ги нося!

Като малка подражава на...
Май на никого?! Нещо не съм ок с представата за подражанието. И тогава, като малка, като че ли пак не бях.

Тийнейджърският ти образ?
Тиха, срамежлива, затворена, притеснителна, замислена... Какво стана после – не знам?!

Най-абсурдната визия, която ти се е налагало да носиш през годините ти на модел?
Не помня вече. Всякакви абсурди съм носила, но то е много забавно. Първи крачки към Его-отрицанието – един изключително полезен процес. Любимото ми беше: „Разперете сега ръцете и покажете хубаво шаловете, изрисувани ръчно…Усмихвайте се!” – на какво, не е ясно.


Винтидж сако ViewSofia Shop; Панталон Max Mara

Какво не спираш да купуваш, независимо колко от него имаш?
Не съм неразумна, купувам каквото ми трябва. С книгите малко се увличам, обаче.

Когато не знаш какво да облечеш, обикновено какво слагаш?
Малка, черна рокля… с две кашпи отпред. И някакви нисички обувки.

Когато София е празна, най-обичаш...
Да я ходя пеша и да я гледам на спокойствие. И да я слушам, необезпокоявана.

С какво реже лентата на пролетта Мария Силвестър, кои са топ продуктите в личния й несесер, с които ще започне лятото и на какво ухае една толкова спонтанна жена - чети утре в продължението на интервюто.
До тогава можеш само да въздишаш: Ех, Мария, Мария, ти си толкова прекрасна!

Фотография:
Димитър Панайотов
Стайлинг: 
Иван Цуцуманов
Грим: Галина Иванова за MAC България
Коса: Станислав Гайтанджиев за Stephan Academy
 

More Fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.