Следва

Ах, тази Мария! „От мама зная…” или на какво дължи красотата си Снежанка!

Светлите краища на Рейчъл Билсън и как да постигнем този ефект

Този път няма да коментираме Карл. Нито неговите скорошни апетити към видео режисурата и рекламата. Но от...

Beauty News преди 12 години

Този път няма да коментираме Карл. Нито неговите скорошни апетити към видео режисурата и рекламата. Но от една от последните му творби се натъкнахме на страхотна идея, която мислим да изпробваме върху себе си това лято, а именно прическата и по точно цветът на косата на Рейчъл Билсън.

Сладката Рейчъл от рекламата на Magnum ни подсказа един много симпатичен ефект на изсветлените краища, който харесваме най-вече заради това, че изглежда супер естествено.



За да разберем лесно ли се постига и колко посещения при фризьора ще ти коства този тип боядисване, потърсихме за съвет коафьора Деси Колева от Студио 723.

Има два варианта за постигане на този ефект, казва ни Деси Колева. Вариант 1: При самото боядисване в наситен кестеняв цвят, какъвто е нейният, леко да се просветлят краищата; вариант 2: цялата коса да се боядиса в един тон без краищата или първо се изсветляват връхчетата после се матират с боята.

За този тип оцветяване е добре косата да е средно или много дълга, защото има риск да не се получи добре, ако е къса и особено ако е вече с израснали корени, да е добре подравнена - също. Хубаво е когато излезеш от салона, двата цвят в косата ти да се преливат, а не да се вижда рязка граница.

Вариантите за смесването на нюансите при този тип боядисване са три:
- черно с червено;
- в същата гама на основния цвят;
- светло кестенява с медни краища




Хубавото на тази коса е, че може да се носи всякак без риск да изглеждаш все едно си пропуснал час за боядисване при фризьора. Можеш да я изправиш с преса или да я начупиш с маша, както е в случая на Рейчъл Билсън – изглежда невероятно секси и естествено най-вече.

Този ефект можеш да постигнеш и сама, ако например корените ти са израснали достатъчно – после просто матираш косата с естествен близък до твоя цвят и готово. Но пак ще повторим - само ако е достатъчно дълга. Чудесен начин е да запазиш косата си свежа и през лятото, защото дори и да изсветлява от слънцето, пак ще изглежда добре.

Действаме тогава!
 

More Beauty News