Следва

Trend Report: Английски рози

Питай ме, питай ме: Правилата на играта "Стани моден редактор за шест седмици"

Още с първата публикация по повод невероятния конкурс на Вю София „Стани моден редактор за шест седмици”, от...

Fashion преди 12 години

Вече се вдъхнови, нали. Имаме пролетни-летен шопинг в изобилие и всеки ден ще ти представяме по една разкошна работа на финалистите.

Още с първата публикация по повод невероятния конкурс на Вю София „Стани моден редактор за шест седмици”, от който реално можеш да вземеш 1000 лева кеш, в коментарната форма се заформи дискусия по повод правилата на играта и спазването им от участниците. Причината е презентацията на Боряна Михайловска, чиято отлична работа наред с всички финалисти адмирираме, и по-точно липсата на конкретното място, откъдето някои от артикулите са закупени.

Ето въпросната дискусия, а какво е решението, сме представили в нашия отговор по темата, даден най-долу:

1. Публикувано 18/05/2011, 09:58 от Vintage queen
Прекрасно, във възторг съм!!! Особено този вариант с късите дънкови панталони ме разби. БРАВО.

2 Публикувано 18/05/2011, 10:01 от Realist
Много ми харесва! :)

3. Публикувано 18/05/2011, 10:48 от Valentina
Всичко е чудесно, НО повечето неща са от секънд хенд магазини, а това някак опорочава правилата на конкурса, защото: реално не може да бъде доказана стойността им, а правилото бе всички участници да се вместят в 1000 лв. или иначе казано всеки може да вземе дрехи от гардероба си, които са купувани от чужбина или по-отдавна, а са още актуални и да направи чудесни комбинации с тях и после да напише че са секънд хенд, но всъщност реалната им стойност да е доста по-висока.... разбирам конкурса да беше без конкретна парична граница, всичко щеше да бъде ок, а и ако бяха по-малко неща, да речем 1-2 по-бива, ама така чанта за 3 лв., сако за 1лв, панталон за 5 лв...не е много коректно според мен ?!

Боряна отговаря, посочвайки правилата на играта:

4. Публикувано 18/05/2011, 11:28 от boriana
Всъщност, всичките неща от second hand са купувани от един конкретен магазин. Там си откривам съкровища на смешни цени и тъй като винаги има много хора, няма да споделя кой е (само на Valentina бих казала, за да се увери сама). А и в условието на конкурса се поощрява именно споделянето на нашите лични находки: "Възможностите и местата, откъдето да направиш селекцията, са неограничени – бутици, онлайн шоповете или някой от любимите ти секънд хенд магазини".

5. Публикувано 18/05/2011, 11:39 от Valentina
ОК Боряна, вярвам ти! Не го приемай като заяждане, не ми е това целта, просто се замислих върху правилата на конкурса...а обувките за 12 лв. са наистина чудесни :-)

6. Публикувано 18/05/2011, 15:30 от Evie
Боряна, чудесни предложения! Моля те сподели на лична къде е този секънд хенд или поне горе-долу къде се намира.:)

7. Публикувано 18/05/2011, 15:43 от Vanko3
Браво наистина. Едно, че инициативата е чудесна и второ, Боряна е уцелила сезона страхотно. Моля те сподели на лична къде е този секънд хенд или поне горе-долу къде се намира.:)/и аз копнах Еви/

8. Публикувано 18/05/2011, 16:17 от Valentina

Мдаа, интересна дискусия се заформи. Вариантите са няколко: 1. След многобройни запитвания Боряна казва къде се намира магазина, но вече си няма любим такъв, защото всичко вече ще се изкупува още по-бързо, но пък ако спечели наградата това няма да има толкова голямо значение 2. Просто назовава някой секънд хенд магазин, после иди доказвай, че от там е купено сакото за 1лв. Точно това имах предвид с коментара си от сутринта, че целта на модния редактор е да поднася на аудиторията стоки, които реално могат да бъдат закупени...то и аз можех да сложа тук роклята си Miu Miu за 99 лв., чантата Moschino зa 100лв. и обувките Casadei за 120 лв. и да разбия конкуренцията със страхотен аутфит на още по-страхотна цена, но просто това не е реално, бяха единични бройки, от разпродажба и ми е ясно, че повече не могат да бъдат купени...

9. Публикувано 19/05/2011, 08:56 от
fuchsia
Втори ден преглеждам предложенията на Боряна и те са страхотни до едно!!! Въпросът според мен, обаче, е в нарушаване на регламента, а именно в частта му да се посочи мястото откъдето може РЕАЛНО да се купи всяка предложена стока, пък било то и second hand магазин:"към всяка снимка задължително трябва да добавиш описание на артикула - вид, марка, цена, материя и мястото, откъдето можем да си я купим реално". Не ме разбирайте погрешно, аз не искам да знам (вече) кой е този магазин, но това не може е реакция на моден редактор, пък бил той и за един ден::) Вариант е Боряна да има възможността да реаранжира предложенията си в който случай пак би могла да остане сред финалистите. Интересно е да се чуе в крайна сметка и мнението на самите организатори.

Отговорът на Вю София по възникналия казус:

Правилата на играта са такива, както ги цитира Боряна по-горе и каквито ще ги намерите във всички материали за конкурса - местата за селекцията бяха неограничени! Но в правилото има едно уточнение, че всяко едно от нещата се нуждае от цена, марка и мястото, откъдето може реално да бъде закупено.

Уважаваме решението на Боряна да не сподели тайното си местенце за разкошни находки, както и я поздравяваме наред с всички финалисти за отличната работа, но уважавайки предварително дадените правила, на финала не може да участват покупки без пълното им описание. За да не пренебрегваме читателското мнение, помолихме Боряна да ни изпрати на редакционната поща името на магазина, от който са закупени.

Наясно сме, че артикулите вече не са във въпросния магазин, но трябва да се съобразим с правилото. На всички останали читатели и участници в страхотната игра искаме да кажем, че идеята на този виртуален шопинг бе не само да бъде практичен, но и да бъде вдъхновяващ, така че дори и някои от артикулите, които сте представили вече да не са в магазини, интересна е гледната точка, а и получаваме информация за мястото на тези находки.

Обръщаме се отново към теб, Боряна, като ти благодарим за участието и предварително за разбирането и се надяваме наистина да получим и подкрепата ти по казуса. Чакаме те с допълнението към невероятните ти предложения, успех в края на конкурса!

Успех на всички!
 

More Fashion