Следва

Север!

Weekend to do list: Четиво на един дъх или Luizza Hut от Тома Марков

Ето нещо, което горещо препоръчваме, ако имаш свободни следобедни минути през уикенда, а знаем, че е така, празници идват, но това не ....

Books преди 12 години

Ето нещо, което горещо препоръчваме, ако имаш свободни следобедни минути през уикенда, а знаем, че е така, празници идват, но това не е оправдание да не седнеш и да разпуснеш с книга.

А LUIZZA HUT е точната доза леко груб reality check, от която понякога дори и нежните жени имат нужда.

Романът, които се издава под наслов "любовен", всъщност е интересно продължение или по-скоро внедряване на "вечния" герой на Тома Марков Макаронов в нови реалистични и не чак толкова сюжети.

Действието в LUIZZA HUT се развива през 1998 г., когато Макаронов, млад поет с първа книга със заглавие РОБОТЪТ РОБ, е в подножието на славата си. Въпреки това, той живее така, както живеят всички останали негови сънародници през 1998 г. Държавата е скована от лъжи, за които още никой не подозира. Хората все още се надяват. Разменната парична единица е 2 кинта. Макаронов работи като сценичен работник в Театрална Работилница, освен това става роуди на най-значимата постпънк група в момента. Запознат е издъно с инди сцената в Републиката. Тогава на върха е постпънк групата LUIZZA HUT, а МАКАРОНОВ работи за тях.

Лидерката в бандата е Луиза Н – тя е китаристка, фронтдама и автор на лириките. Луиза Н е култ. Тя безогледно се възползва от статута си на пънк дива – появява се, когато иска, на концертите на групата си, използва всички около себе си, отказва да направи какъвто и да е запис, въобще, ако не беше момиче, щеше да бъде Кърт Кобейн. В същото време около Луиза Н гравитират всички значими пънк музиканти от онова време.
..

Слагай в листа със задължителни и търси в книжарниците от издание Enthusiast!

Книгата е придружена с подарък аудиозапис с гласа на автора, което се прави за първи път у нас, а медиен партньор на проекта е БГ Радио.

Цена: 15 лв.


 

More Books