Следва

Световноизвестни диджеи атакуват Разлог през юни

News Екстаз в сряда: Връчиха Златна палма в Кан и Аскеер у нас; тениски от Лейди Гага; сватбата се отразява страхотно на Кейт

Интересно как всички медии се фокусираха над дрехите на първата дама на САЩ и херцогинята на Кембридж, а...

Events преди 12 години

1. Почивните дни отминаха неусетно, а с тях и най-светлия български празник 24 май - празникът на българската просвета и култура и славянската писменост.

От 13.00 ч. до 18.30 ч. бе открита сцена в градинката пред НДК с много музика, забавления и игри с награди и различни изненади за децата и техните родители.

Събитието беше под надслов "24 май - един щастлив ден за вас", а замисълът бе отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост да не се ограничава само с традиционни протоколни и официални изяви, а да се превърне в един истински празник, емоционален за българите. От 19.00 ч. до 22.00 ч. пък имаше рокпрограма.

По време на карнавала свириха и три ученически рокбанди, избрани лично от певицата Милена Славова. В безплатния концерт на откритата сцена в градината зад паметника на НДК се включиха също и ветеранът на блуса - Васко Кръпката, както и група "Уикеда". В шоуто се изяви и самата Милена.

2. В Кан пък бе връчена "Златната палма" на семейната драма "Дървото на живота" (The Tree of Life), заради която освиркаха продуцента му и един от големите в актьорския състав - Брад Пит.



Това е eдва петият филм в 40-годишната кариера на 67-годишния американски режисьор Терънс Малик. Отличието прие Бил Полад, един от продуцентите на филма, тъй като гениалният Малик избягва публичността и камерите.

Той не присъства и на представянето на филма си и всъщност не се е появявал пред камера през последните 30-ина години.

Въпреки малкото му продукции, те са едни от най-успешните в Холивуд. Сред филмите му са "Опасни земи" (1973), "Небесни дни" (Days of Heaven,1978) и "Тънка червена линия" (1998).

В отличения със Златна палма филм „Дървото на живота” можеш да откриете сюрреалистични и научно-фантастични елементи по време на 50-те години на ХХ век, а актьорският състав е от висока класа, освен Брад Пит, във филма участват и Шон Пен и Джесика Частейн.

3. И на вълна награди - при нас на наградите Аскеер, журито отличи като най-добро представление последния сезон "Сирано дьо Бержерак" от Едмон Ростан, постановка на Стефан Москов в Народния театър "Иван Вазов".

Деян Донков пък бе отличен за най-добра водеща мъжка рокля за същата постановка, където играе самият Сирано Дьо Бержерак.



В състезанието за наградите "Аскеер 2011" участваха постановки с премиери в периода от 15 април 2010 г. до 16 април 2011 г. Голямата награда в навечерието на най-хубавия български празник за цялостен принос към театралното изкуство тази година получи 81-годишният актьор Коста Цонев.

4. Световноизвестни звезди като Карл Лагерфелд, Блейк Лайвли, Лейди Гага и Виктория Бекъм обединяват модните си предложения за благородна кауза в името на Япония.

Каузата е отново с цел да помогне на пострадалите при опустошителното земетресение в страната на изгряващото слънце и този път е организирана от японските издания на Vogue и GQ.

Всеки един от горепосочените звезди предлага модел на тениска с надпис и картинка, а всяка една ще струва по 12,99 британски лири. Тениските ще бъдат достъпни след 25 юни онлайн чрез Uniqlo, а цялостната печалба от тях ще бъде дарена на пострадалите от природното бедствие.

5. Както целият свят знае, семейство Обама посети Бъкингамския дворец преди броени дни.

Този път медиите се фокусираха над невероятно стилните облекла на Мишел Обама и Кейт Мидълтън, които за пореден път доказаха изтънчения си стил.

Тъкмо започна да отминава истерията около кралската сватба и Кейт точно се завърна от меден месец на Сейшелите, когато първата й направена папарашка снимка бе с първата дама на САЩ.

Кейт бе облечена в рокля на Reiss (за скромните 340 долара), а Мишел Обама в стилна рокля на Barbara Tfank.


Снимка: PA

Интересно как всички медии се фокусираха над дрехите на първата дама на САЩ и херцогинята на Кембридж, а малко обърнаха внимание на самия президент Обама и принц Уилиям. Нямаме търпение да проследим следващите тоалети, с които ще ни привлекат вниманието двете дами.

6. Луксозната марка GIORGIO ARMANI се оказа с 80% ръст в печалбата си за 2010 година.



Италианската марка е скочила от 77,4 милиона британски лири на 140, 4 милиона за миналата година. Както при още няколко италиански модни къщи, така и тук печалбата е благодарение на разширяването на продажбите им в Азия.

Дизайнерите от Армани изразяват голямото си удовлетворение, като отбелязват края на кризата в модния бизнес. Според тях тази година 2011 ще бъде още по-щастлива не само за тях, но и за останалите дизайнери.

Засега продажбите на Армани са надскочили 20% от миналата година, а остават още цели 7 месеца, в които се очакват още по-големи успехи.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.