Следва

Приказки от панаира. Съвременното изкуство като широко отворени очи

Световноизвестни диджеи атакуват Разлог през юни

Darren Emerson, Satoshi Tomiie, Smokin’ Jo и Paul Woolford са хедлайнерите на денс сцената на LOOP ELEVATION Фестивал...

Culture преди 12 години

Oтпаднаха всички въпросителни около окончателния line-up на фестивaла LOOP ELEVATION 2011. Вече броим дните до среща ни с Jamiroquai, 30 Seconds To Mars, Cypress Hill, Hurts, Stereo MC’s, Morcheeba, a организаторите не спират с изненадите.

LOOP ELEVATION и Метрополис ще зарадват феновете на хаус и техно музиката със сцена, изградена специално за тях, чиито хедлайнери в двете фестивални вечери ще бъдат гигантите в индустрията Satoshi Tomiie, Darren Emerson(екс Underworld), Smokin’ Jo и Paul Woolford.

Японецът Satoshii Tomiie е със сигурност най-известният и успял хаус диджей и продуцент от страната на изгряващото слънце, който при всяко свое гостуване в България е защитавал категорично честта си на абсолютен бийт мастер. Тази година установеният в Ню Йорк Sаtoshii и партньорът му Hector Romero празнуват 10-тата година от създаването на легендарния си лейбъл SAW Recordings, оставайки вече цяла декада верни на целта си да бъдат платформа за качествена денс музика независимо от жанра. SAW стана безспорен шампион за нови музикални таланти давайки силен старт за някои от най-уважаваните днес ъндърграунд продуценти и няма признаци, че ще спре да търси новите герои на бъдещето.

Истинскa легенда на последното десетилетие е и вторият хедлайнер на 24 юни в Разлог. Дарън Емерсън (Darren Emerson) – бившият диджей на може би най-успешната електронна група на всички времена - Underworld, е една от най-влиятелните фигури на световната денс сцена с над 20 годишна кариера. През годините си с най-известната банда на Земята издава 3 албума с над милион продажби, a хитът им «Born Slippy» се превръща в химн на цяло едно поколение покрай култовия филм на Дани Бойл -Trainspoting. Връщайки се към самостоятелната си кариера в началото на новия век, Емерсън се налага като едно от най-повтаряните имена в парти вселената работил с величия от Depeche Mode до Jamie Cullum.

Титаничният line up на LOOP ELEVATION гарантирано ще ни задържи в района и в събота – 25 юни, когато денс сцената ще бъде под контрола на една от най-талантливите жени ди джеи, излизала някога на Британската денс сцена - Smokin Jo. Безспорно вечно модерният й текхаус саунд и е отредил подобаващо място в клубната ранклиста, превръщайки я в некоронованата кралица на Ибиса, с ключовите й резиденции в Space, Pacha, El Divino и Privilege редом с известни герои като Steve Lawler и Sasha. Eдинствената жена печелила досега наградата диджей на годината на престижното списание DJ Mag. Музикалният талант на Joanne я качва на сцената редом до звездни величия от ранга на Pet Shop Boys, Grace Jones, Skunk Anansie, партитата на Jamiroquai в Южна Африка, радва се на подкрепата на самия Danny Tenaglia, kойто редовно включва нейни тракове в своя сет и я кани като гост в New York.

Четвъртото голямо име на денс арената в Разлог е отново британец – иновативният диджей, продуцент, ремиксатор и собственик на лейбъл Йoркширецът Paul Woolford. Дълги години той черпи вдъхновение от резиденцията си в известния клуб Back to Basics в Лийдс. Големият му пробив e минималистичният му ъндърграунд клубен хит Erotic Discourse от 2005, който му спечелва резиденция в най-известната нощ на легендарния клуб Спейс на остров Ибиса We Love Sundays. Kаквото и да кажем за англичанина, той е успял да изгради репутация на изтъкнат денс селектор и продължава да доказва таланта си и тази година когато през март покори и свещенния дансинг на берлинския клуб Berghain взривявайки голямата му зала на партито по случай двадесетгодишнината на Planet E (лейбълът на Cаrl Craig).
 

More from View Sofia

More Culture